Ruotsi. Viime viikon levottomuuksien jälkeen Kronogårdenissa Trollhättanissa vartijat ja järjestysmiehet ovat lopettaneet partioinnin alueella iltaisin ja öisin, TTELA ilmoittaa.

Työskentelykielto astui voimaan 12. joulukuuta ja koskee  aikaa välillä 18.00–03.00. Muina vuorokauden aikoina arvioidaan erikseen, onko alue rauhallinen vai ei. Kielto jatkuu 24. tammikuuta saakka, kertoo SVT Nyheter.

Viime torstai-iltana Trollhättanin Kronogården-alueella tapahtui suuri poliisioperaatio, kun nuoret riehuivat, heittivät paukkupommeja ja ampuivat alueella ihmisiä ja autoja kohti raketteja. Nyt alueen turvallisuuspäällikkö on päättänyt estää vartijoita ja järjestysmiehiä  partioimasta aluetta. Sen katsotaan aiheuttavan vakavan vaaran heidän elämälleen ja terveydelleen, raportoi TTELA SVT Nyheterille.

Alueella on myös poltettu autoja ja hyökätty poliisia ja pelastuslaitosta kohti.

Trollhättanin kaupungin turvapäällikkö Kristina Hedman kertoo sanomalehdille ymmärtävänsä, että turvayhtiö päättää tehdä tämän, koska he ovat vastuussa työntekijöistään. Hän yrittää vartioyhtiön johdon kanssa löytää tilanteeseen ratkaisun.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen