keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Tuusniemellä syyskuussa tapahtuneen törkeän metsästysrikoksen esitutkinta on valmistunut

Tuusniemi. Itä-Suomen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan Tuusniemellä 3.9.2023 tapahtuneesta törkeästä metsästysrikoksesta, Tiedottaa poliisi.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että luvallisessa karhunmetsästyksessä ammuttiin alle vuoden ikäinen karhu. Karhun ikä selvitettiin Luonnonvarakeskuksen tutkimusyksikössä Taivalkoskella.

Karhu on metsästyslain 37§:n 3 momentin perusteella aina rauhoitettu. Metsästyslain 41 a §:n 3 momentissa tarkoitettu poikkeuslupa voidaan myöntää karhulle, lukuun ottamatta vuotta nuorempaa pentua ja naarasta, jota tällainen pentu seuraa.

Törkeään metsästysrikokseen syyllistyy, jos metsästysrikoksessa tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi taikka vahingoitetaan sitä ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Rikoksentekijä on tuomittava törkeästä metsästysrikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Törkeästä metsästysrikoksesta tuomittava on samalla määrättävä metsästyskieltoon vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. Lisäksi tulee huomioida, että jos riistaeläin on metsästetty vastoin metsästyslain säännöksiä, tuomitaan eläin tai sen arvo valtiolle menetetyksi. Nuoren karhuyksilön ohjeellinen arvo on 4500 euroa.

Asia on siirretty syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT