Riihimäki. Poliisi epäilee vuonna 1999 syntyneen miesvangin pahoinpidelleen vartijaa toukokuussa 2020 Riihimäen vankilassa. Aamupalan jaon yhteydessä miesvanki löi yllättäen vanginvartijaa pään alueelle. Vartija sai pahoinpitelystä vähäistä vakavampina vammoja.

Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella näyttää siltä, että pahoinpitely on ollut United Brotherhood-järjestön järjestämä ja toteuttama teko. Poliisi epäilee vuonna 1999 syntynyttä miesvankia pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä toista vuonna 1979 syntynyttä miesvankia yllytyksestä edellä mainittuihin tekoihin. Molempia miehiä epäillään myös laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta, kertoo poliisi.

Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisi katsoo osoitetuksi, että molemmat miehet ovat läheisessä yhteydessä United Brotherhood-järjestöön. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on 24.1.2020 antamallaan päätöksellä määrännyt United Brotherhood-järjestön väliaikaiseen toimintakieltoon. Poliisi epäilee molempien miesten jatkaneen laittomasti yhdistystoimintaa edustamalla United Brotherhoodia tai toimimalla sen puolesta.

Asia on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Aiheeseen liittyen