Kajaani. Ulkomaalaistaustaisen naisen epäillään syyllistyneen paritukseen hankkimalla itselleen taloudellista hyötyä järjestämällä tilan seksuaalipalvelujen myyntiä varten.

Oulun poliisin ulkomaalaistutkintayksikkö tapasi lokakuussa ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä viitteitä seksipalveluiden myynnistä Kajaanissa sijaitsevassa hierontapaikassa. Poliisi epäilee yritystoimintaa kolmella eri paikkakunnalla pyörittäneen naisen järjestäneen laillisen hierontatoiminnan ohessa seksuaalipalvelujen myyntiä toimitiloissaan. Hänen epäillään saaneen taloudellista hyötyä järjestämällä tilan seksuaalipalvelujen myyntiä varten ja vakiintuneena osana omaa liiketoimintaansa majoittanut seksuaalipalveluja myyneitä naisia yritystiloihinsa.

Osa seksuaalipalveluja myyvistä naisista oli kielitaidottomia ja täysin riippuvaisia ”Madamesta” Suomessa oleskellessaan. Hierontaa mainostettiin nettisivustolla, joka oli tarkoitettu seksikontaktien sopimiseen. Nettipalvelun mukaan seksuaalipalvelujen mainostaminen sivustolla on kiellettyä.

Perusmuotoisesta paritusrikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Seksin ostaminen on rangaistavaa silloin, kun seksin ostaja on tietoinen siitä, että kyseessä on seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö.

Kolmannen maan kansalaisen kohdalla seksuaalipalvelujen myynti on Ulkomaalaislain mukainen käännytysperuste. Jos seksiä myyvällä kolmannen maan kansalaisella on oleskelulupa johonkin EU maahan, hänet voidaan käännyttää siihen maahan, jossa hänellä on oleskelulupa.

Itse seksin myyminen ilman parittajaa ei ole rikoslaissa rangaistava rikos.

Rikoksesta epäilty oli tutkintavankina esitutkinnan aikana. Esitutkinta on suoritettu ja asia siirtyy loppulausunnon jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan.

Aiheeseen liittyen