Kokkolassa valtatie 8:lla tapahtui tänään n. klo 15 usean auton kolari, jossa osallisina oli neljä henkilöautoa ja yksi pakettiauto. Onnettomuus tapahtui lähellä Kokkolan ja Kruunupyyn rajaa, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Henkilöauto oli ajanut valtatie 8:aa pohjoisen suunnasta kohti etelää ja oli kääntymässä valtatieltä vasemmalle, kun perässä ajanut pakettiauto osui kääntymässä olleen henkilöauton perään. Peräänajon jälkeen pakettiauto ja henkilöauto suistuivat  vastaantulevan liikenteen ajokaistalle, törmäten etelän suunnasta ajaneisiin henkilöautoihin, joista kaksi henkilöautoa suistui ojaan. Kaikkiaan kolarissa oli osallisina viisi ajoneuvoa. Yksi henkilö loukkaantui kolarissa vakavasti. Loukkaantunut henkilö oli yhden henkilöauton matkustaja. Pakettiauton kuljettajaa epäillään mm. rattijuopumuksesta.

Tie onnettomuuspaikalla oli poikki yli tunnin, mutta tie on jo avattu liikenteelle. Keliolosuhteet onnettomuushetkellä olivat hyvät. Tapahtumapaikalla on 100 km/h nopeusrajoitusalue. Poliisi jatkaa liikenneonnettomuuden tutkintaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen