lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Useista pakettiautoista on anastettu työkaluja – merkittäviä vahinkoja syntynyt

Espoo/Kirkkonummi/Lohja. Poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa lukuisia varkauksia ja varkauden yrityksiä, joissa pakettiautoista on viety niissä säilytettyjä työkaluja. Tapauksia löytyy ennen kaikkea Espoosta mutta myös esimerkiksi Kirkkonummelta sekä Lohjalta. Osa pakettiautoista on yksityisomistuksessa, osan taas omistaa yritys. Useissa tapauksissa rikoksella aiheutettu vahinko on merkittävä, tiedottaa poliisi.

Poliisi ohjeistaa, että kun pakettiauton omistaja tai sitä käyttävä henkilö huomaa autossa olleiden tavaroiden tulleen varastetuksi, hän ilmoittaisi siitä ensi sijassa hätäkeskukseen. Hätäkeskuksessa arvioidaan tilannekohtaisesti, kannattaako paikalle lähettää poliisipartio. Tarvittaessa hätäkeskus vaihtoehtoisesti suosittelee tekemään sähköisen rikosilmoituksen.

− Osa nyt tutkittavana olevien tapausten asianomistajista on tehnyt varkaudesta jälkikäteen sähköisen rikosilmoituksen, mikä on tietenkin oikein ja hyvä asia. Etenkin tuoreena tietoon tulevissa tapauksissa poliisilla voisi kuitenkin olla mahdollista hankkia näyttöä ja tietoa epäillyistä teknisellä tutkinnalla. Näin poliisin mahdollisuudet päästä epäiltyjen tekijöiden jäljille myös paranevat, sanoo rikosylikonstaapeli Niklas Santanen. Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT