Lappeenranta. Keskiviikkona 11.12.2019 puolen yön tienoissa yritettiin murtautua ensin Valtakadulla sijaitsevaan markettiin ikkuna rikkomalla, rikokseen syyllistynyt onnistui pakenemaan ennen poliisipartion saapumista paikalle.

Poliisi kertoo saaneensa melko pian edellisen tehtävän jälkeen ilmoituksen murtautumisesta Lappeenrannan Urheilutalolle. Poliisin saapuessa paikalle todettiin uimahallin, keilahallin ja urheilutalon yleisissä ja henkilökunnan tiloissa tuhotun irtaimistoa. Tuhon jäljistä päätellen rikkomista voisi kuvailla ”päättömäksi hajottamiseksi.”

Rakennukseen oli päästy sisälle rikkomalla uimahallin ulko-oven lasi. Kahviossa oli rikottu jäätelöarkku, henkilökunnan tiloissa oli rikottu irtaimistoa ja anastettu pienehkä summa rahaa.

Keilahallissa oli murtauduttu henkilökunnan tiloihin oven lukitus rikkomalla, anastettu pohjakassa ja rikottu irtaimistoa.

Alustavan arvion mukaan irtaimistoa oli turmeltu ja rikottu useiden tuhansien eurojen arvosta, anastetun omaisuuden määrä tarkentuu myöhemmin.

Poliisin yöllä suorittamien tutkimusten perusteella oli saatu havainto polkupyörällä liikkuneesta miehestä. Myöhemmin sekä Valtakadun markettiin murtoa yrittänyt että urheilutalolle murtautunut henkilö osoittautui poliisin entuudestaan tuntemaksi paikkakuntalaiseksi noin 25 vuotiaaksi mieheksi joka otettiin kiinni yöllä ja on pidätettynä edellä mainittuihin rikoksiin.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen