lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Uudenmaan prikaatissa tapahtuneen onnettomuuden tutkinta on siirtynyt poliisille

Dragsvik. Puolustusvoimat ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat sopineet, että tutkintavastuu Dragsvikissa 10.10.2023 tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta siirtyy poliisille.

Tapauksen tutkinnan siirtäminen tapahtuu sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta annetun lain säännösten mukaisesti, tiedottaa poliisi.

Onnettomuus tapahtui 10.10. Uudenmaan prikaatin alueella, rannikkojääkäritutkinnon tasokokeen yhteydessä. Tasokoetta kutsuttiin aiemmin barettimarssiksi. Tasokokeen aikana varusmiesten oli tarkoitus tehdä maihinnousu veneestä, ja tässä yhteydessä yksi varusmies vajosi veden alle. Elvytystoimenpiteiden jälkeen varusmies vietiin hoitoon Meilahden sairaalaan.

Poliisin tekemän esitutkinnan tässä vaiheessa rikosnimike on palvelusrikos. On mahdollista, että rikosnimike tarkentuu tai rikosnimikkeitä tulee lisää esitutkinnan edetessä.

− Poliisi aloittaa nyt oman esitutkinnan tapahtuneesta, ja tämä alkaa tapahtuneen tilannekuvan hahmottamisella. Esitutkinnan tavoitteena on esimerkiksi selvittää tapahtumien kulku sekä mahdolliset vastuukysymykset, toteaa tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista.

Esitutkinnan aikana poliisi tulee muun muassa tekemään kuulusteluja sekä omaa paikkatutkintaa. Lisäksi poliisi kokoaa kirjallista näyttöä.

− Poliisi tekee esitutkintaa yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) tutkimuksella ja poliisin esitutkinnalla on osin erilliset tavoitteet, mutta mahdollisuuksien mukaan tehdään kuitenkin myös yhteistyötä, rikoskomisario Sjöholm kertoo.

Poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa veden alle joutuneen varusmiehen terveydentilaan tai muihin häntä koskeviin tietoihin. Poliisi ei myöskään tiedota tapauksesta enempää esitutkinnan tässä vaiheessa.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT