Ruotsi. Useammin kuin kerran päivässä ammutaan jossain päin Ruotsia ja yhä useammat ampumiset tapahtuvat tiheästi asutuilla alueilla. Viattomat ihmiset voivat silloin helposti osua tulilinjalle. Ei kannata kuitenkaan pelätä, rauhoittelee SVT Nyheter uutisessaan.

– Mitä vakavampaa väkivalta on, sitä vakavampaa se myös on, jos se tapahtuu julkisesti. Tämä pitää ottaa huomioon, sanoo Tukholman Sollentunan poliisipäällikkö Christoffer Bohman SVT:lle.

Poliisin mukaan riski joutua ulkopuolisena ilman rikollisia yhteyksiä osalliseksi väkivallasta on kuitenkin erittäin pieni.

Vuonna 2018 tapahtuneista 323 ampumisesta 175 oli tiheästi asutuilla alueilla. Viime vuonna määrä oli noussut 220: een, ja tämän vuoden elokuun loppuun mennessä  kaupunkialueilla tapahtui 141 ampumista.

– Jos tiedät, että joku etsii sinua, piiloudut. Kun etsijälle sitten tarjoutuu mahdollisuus ampua, hän tekee sen vaikka julkisella paikalla. Riski kolmantena henkilönä ammutuksi joutumiselle on kuitenkin erittäin pieni. Olemme nähneet tällaisia tapahtumia, mutta niitä on hyvin vähän, sanoo Tukholman Sollentunan poliisipäällikkö Christoffer Bohman SVT:lle.

Hän uskoo kuitenkin tapauksilla olevan muita epäsuoria vaikutuksia.

– Vaikka suoranaista kuolemanvaaraa ei olisikaan, tämmöisessä ympäristössä eläminen voi vaikuttaa sinuun muilla tavoin. Ymmärrän ja kunnioitan täysin pelkoa saada tämän tapaisia tapahtumia omaan lähiympäristöön, sanoo Bohman SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen