tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Vakava vaaratilanne Rovaniemellä – tolppaan kiivennyt lapsi sai sähköiskun

Rovaniemi. Tolpassa kiipeillyt lapsi sai sähköiskun ja tippui useita metrejä maahan. Lapsi pystyi omin voimin siirtymään kauemmas ja hänelle hälytettiin apua. Asiassa ei epäillä rikosta eikä poliisi ota kantaa mahdollisiin vammoihin, tiedotteessa sanotaan.

On huomattava, että lapsi ei ollut kiivennyt ylös asti ja sai silti sähköiskun, poliisi muistuttaa.

Sähkö ”hyppää”, eli ei tarvita edes kosketusta sähköjohtoon, kun sähköisku on mahdollista. Johdon jännitteestä ja sääolosuhteista riippuen sähkö voi hypätä useita metrejä. Myös sähköjohtojen pylväät voivat johtaa sähköä ja siksi sähkötolppien välittömässä läheisyydessä ei tulisi oleskella, riippumatta siitä onko kyseessä pienjännite- vai suurjännitejohto. (Tukes 2024.) Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan aiheesta lasten ja nuorten kanssa, jotta vastaavilta tilanteilta vältyttäisiin.

Poliisi muistuttaa, että vaikka kyseisessä tilanteessa ei ole syytä epäillä rikosta, voi vastaava tilanne johtaa rikostutkintaan ja mahdollisen korvausvastuun syntymiseen, mikäli asiassa aiheutuu esimerkiksi vahinkoa tai häiriötilanne rataverkkoon.

Kuvituskuva.

1 KOMMENTTI

  1. Kesällä myös vapaonginta lisää sähköiskujen saantivaaraa. 9m vavat yltää jo korkeallakin oleviin johtimien jännitekentiin , sähkö hyppää metrejä johtavaan vapaan.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT