perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Väkivaltarikokset kasvussa Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella

Lounais-Suomi. Väkivaltarikosten synkkä nousu niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin on jatkunut edelleen. Lounais-Suomessa poliisille ilmoitettiin väkivaltarikoksia lähes 13 prosenttia ja ryöstöjä yli 34 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, tiedottaa poliisi.

− Jatkamme edelleen yleisten paikkojen tehostettua valvontaa Lounais-Suomessa, selvitämme tehokkaasti rikoksia ja tarkennamme ennalta estävän työn painotuksia, jotta saamme jarrutettua kasvuvauhtia tai jopa pysäytettyä sen, sanoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi.

Erityisesti seksuaalirikosten kohdalla näkyy hätkähdyttävä muutos: nousua edellisvuodesta on 95 prosenttia. Poikkeuksellinen hyppäys johtuu muun muassa vuoden 2023 alussa voimaan tulleen uudistuneen seksuaalirikoslain vaikutuksista.

− Kun tiettyjen nimikkeiden rangaistavuutta ankaroitettiin, toi se määrällisesti enemmän uusia rikoksia seksuaalirikosten alle. Samalla olemme resursoinnissamme panostaneet seksuaalirikosten tutkintaan, minkä ansiosta tilastoissa näkyy myös entistä tehokkaampi paljastava poliisitoiminta, Lammi taustoittaa.

2 KOMMENTTIA

  1. Minne ovatkaan kadonneet ns.kasvatuslaitokset?Ennen niillä oli suuntaa antava tehtävä ja pitivät nuoriso kun ihmisinä,suosittelen lämpimästi uusimaan kasvatus järjestelmät,ei siitä mitään pahaa ainakaan koidu-jk itsellenikin tekivät vain hyvää🤣

    0
  2. Olisiko nyt vihdoin aika lopettaa se turhan jauhaminen rasismista ja yksittäistapauksista ja alkaa laittamaan asiat järjestykseen?

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT