Valkeakoski. Poliisi sai ilmoituksen 31.10.2022 maanantai-iltana Valkeakoskella tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Sivullisen ilmoituksen perusteella paikalta tavattiin yksi loukkaantunut mies ja yksi vainaja. Menehtynyt oli 90-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies. Loukkaantunut mies toimitettiin sairaalahoitoon. Tapahtumia tutkitaan epäiltynä tappona ja tapon yrityksenä, tiedottaa poliisi.

-Tapahtumiin liittyy kaksi autokuntaa, joissa toisessa oli viisi ja toisessa kaksi henkilöä. Autokunnat olivat sopineet tapaamisesta tapahtumapaikalle. Tapaamisen alettua tapahtumat olivat nopeasti edenneet väkivaltaisiksi ja lopputuloksena kahden henkilön autokunnan toimesta oli käytetty asetta siten, että mainitut henkilövahingot olivat syntyneet. Tapahtumien tarkka kulku on edelleen epäselvä ja tutkinta jatkuu, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen.– Poliisi on tutkinnassa selvittänyt asiaan osalliset eikä asiassa ole aiheutettu sivullisille vaaraa. Tapahtumaan osalliset ovat poliisin esitutkintatoimenpiteiden kohteena. Tekovälineet niin ikään ovat poliisin hallussa, Tuominen sanoo.

Tapahtumapaikka on Valkeakoskella Niementiellä rekkojen levähdysalueella. Alueen läheisyydessä ei ole asutusta, ja tapahtuma-aikaan liikenne alueella on ollut hiljaista.

Aiheeseen liittyen