maanantai, 17 kesäkuun, 2024

Valkeakosken henkirikoksen tutkinta etenee

Valkeakoski. Poliisi tiedotti aiemmin sunnuntaina 26. toukokuuta, että Valkeakosken henkirikokseen liittyen on otettu kiinni yksi mies. Poliisi epäilee tällä hetkellä häntä taposta ja törkeästä lapsen raiskauksesta, tiedottaa Sisä-Suomen poliisilaitos.

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Valkeakoskella 25. toukokuuta ilmi tulleen henkirikoksen taktista- ja teknistä tutkintaa. Esitutkinta on edennyt suunnitelmallisesti ja poliisi on edistynyt asian selvittämisessä. Poliisille on syntynyt alustava käsitys perjantain ja lauantain välisen yön tapahtumien kulusta.

Poliisi on sunnuntaina 26. toukokuuta pidättänyt vuonna 2005 syntyneen valkeakoskelaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta ja lapsen törkeästä raiskauksesta. Nimikkeet saattavat esitutkinnan aikana muuttua. Poliisi otti miehen kiinni omien esitutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella.

– Kyseessä on alaikäiseen kohdistunut erittäin vakava väkivaltarikos, minkä takia poliisi ei uhrin yksityisyyden suojelemiseksi tarkenna tekotapaa tai -paikkaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Poliisin tietoon on tullut eri lähteistä, että Valkeakosken henkirikokseen on sosiaalisessa mediassa liitetty ulkomaalaistaustaisia tai ulkomaalaisia henkilöitä. Poliisi toteaa, että epäillyllä ei ole ulkomaalaistaustaa.

Lisäksi poliisi muistuttaa, että jos ilmoittaa henkilön nimen ja yhdistää hänet rikokseen, josta häntä ei kuitenkaan epäillä, saattaa syyllistyä rikokseen. Myöskään tapahtumapaikalta kuvattua materiaalia, joissa mahdollisesti näkyy henkilöitä tai uhri, ei saa levittää yleisesti sosiaalisessa mediassa tai toiselle henkilölle.

Poliisi pyytää myös mahdollisia silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 24-02 liikkuneilta henkilöiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT