torstai, 30 toukokuun, 2024

Valtava huumetakavarikko Ruotsin Nynanshamnissa – arvo yli miljardi kruunua

Ruotsi. Viime torstaina 18.4. poliisi teki yhteistyössä tullin ja syyttäjän kanssa suuren huumelastin takavarikoinnin Norvikin satamassa Nynanshamnissa. Kontista löytyi 1,4 tonnia kokaiinia. Kyseessä on suurin tai yksi suurimmista huumetakavarikoista Ruotsin historiassa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Tulli on nopeasti testannut huumeet ja testi osoittaa, että se on kokaiinia. Kyseessä on erittäin suuri takavarikko, joka ylittää selvästi erityisen vakavan huumerikollisuuden rajan, mutta lastin  tarkkaa määrää minulla ei ole tiedossa tällä hetkellä, Andreas Nyberg sanoo Aftonbladetille.

Nynäshamnin laajan huumetakavarikon jälkeen kuusi henkilöä on pidätetty. Viisi ihmisistä pidätettiin todennäköisestä syystä erityisen vakavasta huumausainerikoksesta. Kuudes henkilö otettiin kiinni epäiltynä avunannosta.

Kaksi pidätetyistä on alle 18-vuotiaita ja loput neljä 20-vuotiaita, kertoo SVT.

– Kaikki kiistävät rikoksen, sanoo syyttäjä Anders Nyberg SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan ketään pidätetyistä ei ole aiemmin tuomittu vakavista väkivaltarikoksista tai vakavista huumerikoksista. Rangaistusten joukossa ovat ryöstöyritys, väkivaltainen vastarinta, laiton ajo ja vähäiset huumausainerikokset.

Nuorin on 17-vuotias ja aiemmin tuomittu luokkatoverinsa pahoinpitelystä koulumatkalla. Kaksi pidätettyä on yhteydessä rikollisverkostoon, jota poliisi kutsuu ”Rinkeby 2:ksi”  ja jota kutsutaan myös Husby-verkostoksi. Yksi on kytketty Botkyrka-verkkoon.

Yhtä 20-vuotiasta miestä on esitetty pidätettäväksi erityisen vakavan huumerikoksen avunannosta, ja yksi pidätetty nainen on  vapautettu. Epäilyt heitä kohtaan silti säilyvät, toteaa Aftonbladet.

Alkoholi- ja huumetiedotuskeskuksen viime vuoden raportin mukaan kokaiinin hinta kadulla on 900 kruunua/gramma. 1,4 tonnin kokaiinin arvo olisi 1,26 miljardia Ruotsin kruunua, toteaa SVT Nyheter.

Nyt tapauksen akuutti vaihe on ohi ja työ jatkuu tutkintatyöllä, joka Nybergin mukaan kestää pitkään.

– Haluamme tietää kaikki osat tästä jutusta. Kuka on huume-erän takana ja miten huumeet päätyivät tänne, Anders Nyberg sanoo SVT:lle.

Kuva: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT