lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Vanha mies tunnisti kadulle asetetun pommin ja hälytti poliisin Göteborgissa

Ruotsi. Lauantaina käynnistyi Göteborgin Frölundassa suuri poliisioperaatio vaaralliseksi epäillystä esineestä tulleen hälytyksen jälkeen, kertovat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Hälytys epäillystä vaarallisesta esineestä tuli poliisille lauantaiaamuna 9.3. kello kahdeksan jälkeen.

Paikalle hälytettiin suurella kapasiteetilla, poliisi ja pelastuslaitos. Myös kansallinen pommisuoja kutsuttiin paikalle.

Yhdessä naapurinsa kanssa pommin kadulla havainnut 71-vuotias Gunnar Andreasson päätti eristää kohteen ympärillä olleen alueen  jo ennen poliisin tuloa. He ”ottivat lain omiin käsiinsä”, Gunnar kuvailee Aftonbladetille.

Pommi oli asetettu talojen väliselle kävelytielle Frölundan Ängås gårdin asuinalueella, jossa Gunnar asuu.

– Olin siitä heti täysin varma. Olen nähnyt dynamiittia ennenkin. Menin suoraan sisään ja soitin poliisille, hän sanoo lehdille.

– Räjähde oli asetettu niin näkyvälle paikalle, että pieni lapsi olisi saattanut sen huomata, ottaa  käteensä ja käyttää leluna. Siinä näytti olevan viisi dynamiittipötköä. Se oli minun arvioni. Mitä räjähdysainetta se sitten oli, en tiedä, koska niissäkin on erilaisia vahvuuksia, Gunnar Andreasson sanoo Aftonbladetille.

Suuri alue eristettiin poliisin toimesta ja asukkaita evakuoitiin noin viidestätoista kodista. Sulku purettiin, kun poliisin pommitekniikka poistui paikalta iltapäivällä vaarallisen esineen kanssa.

Olitko sinä peloissasi, kysyy Aftonbladet pommin löytäjältä.

– En ollut erityisen peloissani, enemmänkin järkyttynyt, että he laittoivat sen alueelle, jossa kävelee  paljon ihmisiä ja liikkuu monia perheitä lastenvaunujen kanssa, Andreasson sanoo lehdelle.

Poliisi luokittelee tapauksen yleisen vaaran aiheuttamiseksi. Ketään ei ole pidätetty.

Aiemmin samalla viikolla tapahtui räjähdys kahdessa eri kohteessa lähialueen asuinrakennuksissa.

Kuva: Aftonbladet.

2 KOMMENTTIA

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT