torstai, 25 heinäkuun, 2024

Vantaalla maaliskuussa tapahtuneen vakavan väkivallanteon esitutkinta loppusuoralla

Vantaan Hiekkaharjussa 27.3.2024 tapahtuneen, tapon yrityksenä tutkitun väkivallanteon esitutkinta on nyt loppusuoralla Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Neljän miehen epäillään yksissä tuumin aiheuttaen Hiekkaharjun juna-asemalla sijaitsevalla pysäköintipaikalla uhrille sairaalahoitoa vaativat vammat, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Asko Sartanen.

– Poliisipartio oli havainnut puukotuksen uhrin auton takapenkillä tavallisen liikennepysäytyksen yhteydessä. Tässä näkyy poliisin tekemän valvontatyön merkitys. Liikenteenvalvontaa tehnyt poliisipartio oli kiinnittänyt huomioita ajoneuvoon ja päätti pysäyttää sen. Pysytyksen yhteydessä tehtiin havainto loukkaantuneesta henkilöstä autossa ja tätä kautta asia tuli poliisin tietoon, sanoo Sartanen.

Esitutkinnan aikana poliisilla on ollut kiinniotettuna useita henkilöitä, mutta itse väkivallanteosta epäillään neljää henkilöä.

– Tällaisiin yleisillä paikoilla tapahtuviin väkivallantekoihin kohdistuu merkittävä selvittämisintressi. Yhteiskunnan näkökulmasta on tärkeää saada rikosvastuu toteutumaan, ja poliisi on tässä tietysti esitutkintaviranomaisena keskeisessä roolissa syyttäjän ja tuomioistuinlaitoksen kanssa. Tässä tapauksessa asiaan ja tapahtumien kulkuun kyettiin saamaan selvitystä mm. kattavien kuulustelujen ja erilaisten salaisten pakkokeinojen käyttämisellä.  Asia saatetaan syyteharkintaan lähiaikoina, Sartanen kertoo.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT