lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Vantaan kouluampumisen aktiivinen tutkinta jatkuu – poliisi varoittaa somekeskustelijoita

Vantaa. Eilen aamulla Vantaan Viertolassa tapahtuneen kouluampumisen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa.

Tutkintatoimet jatkuvat muun muassa teknisellä tutkinnalla sekä useiden henkilöiden kuulemisilla, kertoo poliisi.

Poliisi selvittää aktiivisesti myös teon motiivia. Poliisilla on alustava käsitys teon motiivista, mutta tutkinnallisista syistä sitä ei voida vielä vahvistaa.

Sosiaalisessa median eri kanavissa liikkuu tapahtuneesta paljon erilaista, osittain virheellistäkin tietoa. Virheellisen tiedon levittäminen somessa voi olla rikos. Kunnioitetaan myös uhrien omaisia ja läheisiä.

Poliisi vahvistaa, että rikokseen tekoon epäiltyä henkilöä päästiin kuulemaan jo eilen ja hän on kuulustelussa myöntänyt teon. Epäillyn kiinniottotilanteessa poliisin haltuun ottama ase on revolverimallinen käsiase. Epäilty on suomen kansalainen.

Poliisi vahvistaa myös, että kouluampumisessa menehtynyt henkilö on poika. Kaksi vakavasti loukkaantunutta henkilöä ovat tyttöjä, jotka molemmat ovat edelleen sairaalahoidossa. Menehtynyt poika on suomen kansalainen ja sairaalahoidossa olevista tytöistä toinen on suomen ja kosovon kaksoiskansalainen ja toinen tytöistä suomen kansalainen.

Tapahtumaan liittyviä tietoja ja vihjeitä pyydetään edelleen lähettämään poliisin sähköpostiosoitteeseen  vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

***

Ylen tietojen mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että Vantaan kouluampumisen taustalla on ollut koulukiusaamista.

Ampumisesta epäilty 12-vuotias on joutunut Ylen tietojen mukaan koulukiusaamisen uhriksi koulussaan.

Teon motiivi liittyy siis suoraan koulukiusaamiseen.

Poliisi tiedotti aamupäivällä, että sillä on alustava käsitys teon motiivista, mutta tutkinnallisista syistä sitä ei voida vielä vahvistaa. Viertolan kouluampumisessa kuoli tiistaina yksi 12-vuotias poika.

Kaksi 12-vuotiasta tyttöä ovat vakavasti loukkaantuneita ja sairaalahoidossa.

5 KOMMENTTIA

 1. ”Poliisi haluaa edelleen muistuttaa, että virheellisen tiedon levittäminen somessa on rikos. ”
  Miksi virhellisen tiedon levittämien on rikos vain somessa. Sitähän tuo lause tarkoittaa ja käsitystä vahvistaa, että konkreettisessa mediassa voi välittää väärää tietoa, mihin poliisi ei puutu.
  Kosovolaisesta olikin tietoa jo somessa. Luultavasti muutkin oikeat tiedos saa terrorista tietoja halua kansalainen aluksi somesta.

  4
 2. Alkuun poliisin mukaan kaikki oli suomalaisia, nyt sanotaan Suomen kansalaisia eli ilmeisesti ulkomaalaisten Suomessa syntyneet lapset?

  6
 3. Outoa, että Suomi ja Kosovo kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, vaikka osataan kirjoittaa Vantaa, Viertola ja jopa Itä-Uusimaa ja Yle isoilla alkukirjaimilla. Epäkunnioittavaa ja sivistymätöntä.

  0
  • Jatka opiskeluja niin selviää sinullekin, että kun liittyy kansalaisuuteen niin silloin kirjoitetaan pienellä kirjaimella. Kyllä tuo artikkeli on ihan oikein kirjoitettu.

   2
 4. Vai että virheellisen tiedon levittäminen somessa on..levittäähän hallitus ja niiden ”asiantuntijat” sekä valtamedia virheellistä tietoa solkenaan. Ne jos ketkä kuuluisivat vankilaan.

  1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT