Vantaa. Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Vantaan Petikon golfpuiston ympäristörikosepäilyä koskevan esitutkinnan.

Esitutkinnassa selvinneen perusteella asiassa on syytä epäillä törkeää ympäristön turmelemista vuosien 2015-2018 välisenä aikana. Rakennettavalle golfkentälle on vastaanotettu suuri määrä haitta-ainepitoisuuksien sallitut raja-arvot ylittävää maa-ainesta ilman ympäristölupaa. Yhteensä kymmenen henkilön epäillään syyllistyneen asiassa rikokseen. Rikosepäilyt kohdistuvat sekä Golfyhtiön että pääurakoitsijayhtiön vastuuhenkilöihin sekä työnjohtoon.

Lisäksi Vantaan kaupunki pyysi poliisia selvittämään oliko Vantaan kaupunkia erehdytetty Golf-keskuksen maa-alueen vuokrasopimuksen yhteydessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa. Tässä, Vantaan kaupungin ja Golfyhtiön välisessä maanvuokrasopimuksessa, ei ole syytä epäillä rikosta.

Asiaan liittyvä vuokrasopimus on laadittu Golf-keskuksen rakentamista (18 -reikäinen kenttä, rakennukset ja rakennelmat) varten, ja Golf -keskusta on lähdetty rakentamaan alueelle vuokrasopimuksen mukaisesti. Erehdyttämistarkoituksesta ei ole saatu selvitystä.

Aiheeseen liittyen