sunnuntai, 16 kesäkuun, 2024

Varaskolmikko varasti lompakoita ikäihmisiltä kauppakeskuksessa – jäi kiinni valvojien ansiosta

Espoo. Iso Omena -kauppakeskuksessa liikkui lauantaina 18.5. kolmikko, joka lähestyi iäkkäitä ihmisiä hämärin tarkoitusperin. Kolmikko piiritti valitun kohteensa ja harhautti tätä samalla, kun uhrilta vietiin lompakko sisältöineen. Ulkomailta saapuneiden varkaiden epäillään mahdollisesti seuranneen uhrejaan pidemmän aikaa ennen tekoa. He myös katsoivat uhrien pankkikorttien PIN-koodeja olan yli maksutapahtumien yhteydessä, kertoo poliisi.

– Varkaat jäivät kiinni kauppakeskusvartijoiden ja järjestyksenvalvojien hyvän yhteistyön ja valppauden ansiosta. Poliisilla oli ilo palauttaa anastettua omaisuutta takaisin oikeille omistajille. Yksittäisessä tehtävässä onnistuminen on yhtä tärkeää poliisityön kuin kansalaisenkin kannalta, toteaa apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula.

Valvontatallenteilta on tunnistettu anastusrikoksen uhreja, mutta tallenteiden perusteella uhreja saattaa olla enemmän. Poliisi pyytääkin tekemään rikosilmoituksen mahdollisimman pikaisesti, jos on itse joutunut anastusrikoksen uhriksi tai läheinen on kokenut vastaavaa 18.5. Iso Omena -kauppakeskuksessa.

Yleisesti poliisi muistuttaa näppäilemään pankkikorttien PIN-koodit niin, ettei ulkopuolisten ole mahdollista nähdä sitä. Myös lompakkoa kannattaa säilyttää matkassa siten, että se on mahdollisimman vaikeasti anastettavissa.

– Lompakkoa ei kannata jättää esimerkiksi esille kauppakärryyn. Myös lompakon sisältävän laukun pitäminen irrallaan kauppakärryssä voi olla riskialtista. Paljon ihmisiä vetävissä paikoissa valitettavasti liikkuu myös lompakkovarkaita, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT