Joensuu. Poliisi kertoo ottaneensa viime perjantaina 24.01. kiinni Kontiolahdelta kotoisin olevan noin 30-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin anastaneen erilaista omaisuutta joensuulaisesta kauppaliikkeestä. Saman miehen epäillään käyneen anastamassa omaisuutta kahdessa muussakin joensuulaisessa kauppaliikkeessä 19.01. ja 20.01.

Tapauksia tutkitaan kolmena varkautena. Kahdessa tapauksessa anastetusta omaisuudesta iso osa oli erilaisia Muumiastioita, joita mies oli tunkenut reppuunsa liikkeen sisällä. Yhdessä tapauksessa mies oli anastanut liikkeestä erilaisia vaatteita, jotka hän oli pukenut päälleen liikkeen sisällä sovituskopissa sen jälkeen, kun hän oli poistanut vaatteista hälyttimet. Kiinnostus Muumiastioihin selittyy poliisin käsityksen mukaan sillä, että astiat on helppo muuttaa rahaksi internetin myyntipalstoilla.

Mies oli vapautunut vankilasta 18.01. suorittamasta edellistä, pääasiassa omaisuusrikoksista saatua vankeustuomiota. Miehen rikoskierre käynnistyi siis välittömästi vankilasta vapauduttua ja hän ehti olla vapaana kuusi päivää. Viimeisen vuoden sisällä miehellä on omaisuusrikoksista yhteensä noin 30 rikosepäilyä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tänään miehen todennäköisin syin kolmeen varkauteen. Syyte asiassa on nostettava huhtikuun alkuun mennessä.

Aiheeseen liittyen