torstai, 30 toukokuun, 2024

Vauhdikas takaa-ajo Espoossa – piikkimatto ja koirapartio tyssäsi varkaiden pakoaikeet

Espoo. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 14.4. poliisi sai tehtävän Espooseen. Kahden henkilön oli huomattu rikkovan tiilellä liiketilan ikkunaa ja poistuneen paikalta autolla. Tehtävälle liittyi useita partioita, kertoo poliisi.

Poliisi sai havainnon tuntomerkkeihin sopivasta ajoneuvosta Kehä I:llä. Tien pinta oli märkä ja sää sateinen. Ajoneuvon kuljettaja ajoi ensin tavanomaista vauhtia, kunnes kiihdytti ja eteni esimerkiksi 40 km/h nopeusrajoitusalueella 150 km/h vauhtia. Kehä III:n liittymän lähestyessä autosta heitettiin ulos kannettava tietokone.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos avusti tehtävällä, ja partio asetti pakenevan auton tielle piikkimaton. Auton takarengas tyhjentyi, mutta auto jatkoi kaahaamista. Lopulta kuljettaja ajeli kevyen liikenteen väylällä jopa 70 kilometrin tuntivauhtia. Pakenevan seuranta kesti yhteensä 15 minuuttia. Lopulta matka tyssäsi liikennemerkkiin, joka vääntyi törmäyksessä. Yksi matkustajista ja kuljettaja lähtivät juosten pakoon.

Toista miestä seuraamaan lähti poliisikoirapartio, jolle pakenija jäi kakkoseksi. Myös toinen pakeneva mies tavoitettiin. Auton takapenkiltä poliisi otti lisäksi yhden matkustajan kiinni.

Kolmikon epäillään murtautuneen kampaamoon ja tatuointiliikkeeseen. Toisesta liiketilasta varkaat olivat vieneet kannettavan tietokoneen, matkapuhelimen ja rahalippaan, jossa oli pieni summa rahaa. Tietokone saatiin takaisin melko kovia kokeneena, sillä kun se heitettiin pakenevasta autosta ulos, takana ajava poliisi ajoi sen ylitse.

Tilanteessa epäillään tapahtuneen varsin mittava lista rikkeitä ja rikoksia. Poliisi tutkii tapahtuneita nimikkeillä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikkomus ja ajoneuvorikkomus.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT