Iisalmi. Poliisipartiota vastaan tuli perjantaina 22.05 kello 23:00 aikaan Iisalmessa valtatiellä 5:llä etelän suuntaan Taipaleen kohdalla henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin tutkalla 210 kilometriä tunnissa. Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapahtuma-aikaan vallitsi hiljainen liikenne, mutta tilannepaikalla on runsaasti liittymiä ja risteyksiä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuopio. Liikennepoliisin poliisipartio mittasi Kuopiossa eteläisellä moottoritiellä henkilöauton kuljettajalle perjantai-iltana 22.05 juuri ennen vuorokauden vaihtumista kovan ylinopeuden. Henkilöauton kuljettaja ajoi 155 kilometriä tunnissa paikassa, jossa oli nopeusrajoitus laskettu 80 kilometriä tunnissa -nopeuteen tietöiden takia. Tilannepaikalla oli uusi kestopäällyste ja tiemerkinnät olivat puutteelliset. Normaalisti tilannepaikalla on 100 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus. Kuljettaja oli yksin autossaan ja liikenne oli hiljaista. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Suonenjoki. Liikennepoliisin partio oli valvomassa liikennettä siviilimallisella poliisiautolla Suonenjoella Karttulantiellä perjantai-iltana 22.05. Poliisipartion ohitti moottoripyörä kovalla vauhdilla. Moottoripyörälle mitattiin keskinopeusmittarilla nopeudeksi pahimmillaan 134 kilometriä tunnissa 60 kilometriä tunnissa -rajoitusalueella. Moottoripyörän kuljettaja oli liikkeellä selvin päin. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan Suonenjoen poliisiasemalla törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Aiheeseen liittyen