lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Växjön opiskelijoiden asuntoja käytetään hyväksi jengien huumekonflikteissa

Ruotsi. Poliisi epäilee, että useat Växjön ammuskelut liittyvät huumemarkkinoiden konflikteihin. Yksi alue, josta verkostot taistelevat, on Linnaeus-yliopiston kampus, jossa opiskelijoiden asunnot ovat joutuneet tulilinjaan, kirjoittaa SVT Nyheter tänään 11.9. julkaisemassaan artikkelissa.

Kansallispäivän yönä ammuttiin useita laukauksia kampuksen opiskelija-alueella, muutaman sadan metrin päässä poliisikoulutuksen tiloista. Laukaukset oli suunnattu rakennukseen, jossa on opiskelija-asuntoja. Sen jälkeen poliisi teki ratsian asuntoon ja pidätti kolme miestä.

Jatkotutkinta osoitti kuitenkin, että pidätetyt miehet olivat itse asiassa niitä, joita ammuttiin, sanoo syyttäjä Jonny Philipsson SVT:lle. Tutkinta on nyt päättynyt – koska ammutut miehet eivät halua siihen osallistua.

Poliisi epäilee ampumisen olevan osa Växjön huumemarkkinoita koskevaa konfliktia, samoin kuin huhtikuussa moskeijassa tapahtunut ammuskelu ja Arenastadenissa elokuussa tapahtunut miehen murhayritys.

– Verkosto on päättänyt ottaa haltuunsa kampuksen huumemarkkinat. He ovat pakottaneet pois toisen verkoston, joka vuokrasi asuntoja opiskelijoilta, kertoo poliisi Emir Bajric poliisin huumausaineiden vastaisesta erityisryhmästä.

Emir Bajricin mukaan on yhä yleisempää, että rikolliset vuokraavat asuntoja opiskelijoilta  säilyttääkseen ja annostellakseen huumeita, viettääkseen niissä öitä ja ollakseen lähellä ostajia. Tämä näkyy myös SVT:n lukemissa esitutkimuksissa.

– Se on rikollisille tapa mennä tutkan alapuolelle, Emir Bajric sanoo.

Asunnot kampuksella ovat kysyttyjä, sillä alueella on paljon huumeiden ostajia – ja paljon opiskelijoita, jotka haluavat asuntojaan vuokrata. Toinen kohde, jossa on myös paljon nuoria ja jossa poliisi on havainnut rikollisia vuokraamassa asuntoja, on Arenastaden – missä viimeisin ampuminen tapahtui, kertoo SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT