lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Venäjä värvää turvapaikanhakijoita tiedustelijoikseen – poliisi, KRP ja Supo seulovat tulijoita

Poliisi. Venäjän tiedustelun toimintamenetelmiin kuuluu yrittää saada osaa Suomeen Venäjältä tulevista henkilöistä tekemään yhteistyötä kanssaan, kertoo Suojelupoliisi YLE:n tekemässä haastattelussa.

Henkilöä voidaan houkutella yhteistyöhön eri keinoin, kuten painostamalla tai sitomalla yhteistyövaatimus maasta poispääsyn edellytyksiin tai lupaamalla esimerkiksi taloudellisia etuja.

Elokuun alusta lähtien itärajan kautta Suomeen on tullut yli 1300 kolmansien maiden kansalaista. Sisäministeriön mukaan joukossa on useita eri kansalaisuuksia, muun muassa Syyriasta, Somaliasta, Jemenistä ja Irakista.

Poliisi arvioi, että maahan saapuvien ihmisten mukana Suomeen voi päästä myös rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, rikollisjärjestöjen jäseniä ja siviileiksi tekeytyneitä sotilaita.

Keskusrikospoliisi on arvioinut, että itärajan yli Suomeen on saapunut luvattomasti henkilöitä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa sisäiselle turvallisuudelle. KRP:n mukaan saapuneiden suuri lukumäärä on vaikeuttanut ja viivästyttänyt tällaisten henkilöiden tunnistamista.

Supo kertoo olevansa aktiivisesti mukana seulomassa joukosta sellaisia henkilöitä, jotka voisivat mahdollisesti aiheuttaa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle. Supon mukaan turvapaikanhakijoiden värväämisessä ei ole kuitenkaan ollut kyse suuren mittakaavan ilmiöstä.

4 KOMMENTTIA

  1. mitä v-tua, seulota, jos kerran rajat on kiinni pitäkää kiinni,sitä varten on rajavatiosto, eikä mikää vastaanotto keskus seulonta, ihme maa tämä tom of finlandia, hölmöjä homppeleita hela porukka. ei äo paljon ole meidän päättäjilläkään,

    4
  2. Voi myös olla, että Supo on saanut tietonsa henkilöiltä, jotka haluavat miellyttää Supoa saadakseen turvapaikan kela kortteineen. Olisi mukava tietää, mikä osa rattijuopoista ja ylinopeutta ajavista tällä hetkellä omaa ei suomenkielistä nimeä. Näitä tietoja poliisi salaa, vaikka nimien julkaiseminen vähentäisi ainakin suomalaisten keskuudessa rikollisisa tekoja.

    1
  3. Nyt olisi syytä alkaa palauttamaan jo Suomessa asuvat venäläiset myös, näiden turhapaikanhakijoiden kanssa. Miksi ei kerrankin noin päin ja saisihan putte juuri sen mitä on tilannut.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT