Tiistaina aamupäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla poliisi poisti lentoa häirinneen henkilön reittilennolta.

Poliisi oli saanut tehtävän, jonka mukaan henkilö oli ilmoittanut estävänsä koneen lähdön.

Poliisipartion ollessa tehtävällä ja neuvoteltuaan koneen kapteenin kanssa, henkilö poistettiin koneesta kapteenin pyynnöstä.

Kyseinen henkilö on Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen. Hän oli ilmoittanut estävänsä turvapaikanhakijan palautuksen ja streamasi samalla suoran lähetyksen Facebookiin.

Alustavissa selvityksissä poliisi on saanut haltuunsa lisäselvitystä, jonka perusteella asiassa on käynnistetty esitutkinta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa, että kaikkien lentomatkustajien on hyvä tiedostaa, että lentokoneessa on omat tiukemmat järjestyssääntönsä kuin muissa joukkoliikennevälineissä. Ilmailulain mukaan matkustajan on noudatettava lennon miehistön antamia ohjeita ja määräyksiä, jotka liittyvät lennon turvallisuuteen ja järjestykseen

Lentomatkustajan häiriökäytös tai mikä tahansa miehistön ohjeiden noudattamatta jättäminen voidaan tulkita häiriköinniksi ja se voi tulla hyvinkin kalliiksi, jos esimerkiksi lento myöhästyy.

Kansainvälisillä lennoilla rangaistus ei välttämättä määräydy Suomen lainsäädännön mukaan. Monissa muissa maissa rangaistuskäytäntö voi olla huomattavasti kovempi kuin Suomessa.

Aiheeseen liittyen