torstai, 30 toukokuun, 2024

Viikonlopun tehovalvonnassa poliisi joutui ottamaan ajokortin pois 47 nuorelta

Poliisihallitus. Poliisi valvoi 19. – 21.4.2024 tehostetusti ajonopeuksia ja erityisesti nuorten liikennekäyttäytymistä. Alle 25-vuotiaat olivat valitettavan vahvasti edustettuna tilastoissa, tiedottaa Poliisihallitus.

Kaiken suuruisten ylinopeuksien paljastaminen sekä nuorten liikennekäyttäytymisen valvonta olivat poliisin tehovalvonnassa viikonlopun 19.−21. huhtikuuta ajan koko maassa.

Monesti on todettu, että huono sää on paras poliisi, ja tälläkin kertaa se piti paikkansa. Kylmä sää varmasti vähensi ilmi tulleita rikoksia, varsinkin kovien ajokortin menettämiseen johtavien ylinopeuksien osalta.

Kuitenkin, talvisesta säästä huolimatta alle 25-vuotiaat olivat ikäryhmänä vahvasti edustettuina tilastoissa. Heistä 154 henkilöä sai liikennevirhemaksun, mikä on 17 % kokonaisliikennevirhemaksuista ja sakkoja ylinopeudesta sai 151 nuorta, mikä on 23 % kokonaissakoista. Ylinopeussakon saaneista 30 nuorelta lähti ajokortti vakavan piittaamattomuuden seurauksena, mikä on 45 % kokonaismäärästä. Lisäksi 12 nuorta epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mikä on 39 % kokonaismäärästä. Loput 5 nuorten ajokielloista johtui muusta kuin ajonopeuksista.

Kaikkiaan poliisi määräsi 657 sakkoa viikonlopun aikana ja liikennevirhemaksuja 893 kappaletta. Lukumäärissä on mukana kaikki, ei pelkästään nuorille annetut sakot ja liikennevirhemaksut. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin 31 kpl.

Poliisin haaviin joutuneista 67 kuljetti ajoneuvoaan siten, että vakavan piittaamattomuuden kriteerit täyttyivät ja seurauksena oli ajokieltoa. Tämä tarkoittaa sitä, että ajonopeus ylitti suurimman sallitun nopeuden yli 30 kilometrillä tunnissa.

Automaattisessa kameravalvonnassa paljastettiin 2650 liikennevirhemaksuun ja 70 sakkoon johtanutta ylinopeutta, joista automaattivalvonta-autojen osuus oli 833 kpl.

Ajonopeus on merkittävä riskitekijä kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa. Nopeuden kasvaessa riskit erilaisiin onnettomuuteen johtaviin virheisiin kasvavat. Myös onnettomuuden seuraukset ovat tällöin yleensä vakavammat.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT