perjantai, 23 helmikuun, 2024

Viikonlopun yövuorot pitivät poliisin kiireisenä – jouluaattona parempi punanuttu kuin poliisi

Itä-Uusimaa. Viikonloppuna, perjantai-illasta 15.- sunnuntai-iltapäivään 17.12. erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin 612. Niistä yksilön suojaan kohdistuvia tehtäviä oli 177 ja kotihälytystehtävillä poliisi kävi 61:ssä eri osoitteessa, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Tehtävämäärällisesti kiireisempi oli lauantain yövuoro, jossa hoidimme yli puolet koko viikonlopun kotihälytystehtävistä, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

– Poliisi ei ole jouluaattona tai muulloinkaan niin toivottu vieras kuin punanuttu. Silti meidät hälytetään usein tehtäville juurikin ihmisten koteihin. Vanhan sanonnan kautta todettuna punanutun ja poliisin ero on siinä, että poliisi ei tuo lahjoja. Toimintaamme kuitenkin luotetaan ja paras lahjamme teille voi olla saavutettu rauha asuntoon ja se, että ketään ei tahtomattaan sieltä poistettaisi, toteaa Klemetti.

– Yleensä ohjeistamme kansalaisia tai painotamme jotain tiettyä asiaa. Näin joulun alla se voisi olla se, että joulustressi ja alkoholi eivät sovi samaan yhtälöön. En kuitenkaan tee niin, vaan kiitän kuluneesta työntäyteisestä vuodesta ja toivon kaikille oikein rauhaisaa joulua. Poliisi on töissä joulunakin 24/7 ja vastaa ilmoitettuihin hälytystehtäviin, summaa Klemetti.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT