Jyväskylässä hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän Noviisinkadulle lauantaina klo 17.28, jossa epäilty rattijuoppo oli törmännyt peruuttamalla toiseen henkilöautoon ja yritti pois paikalta. Uuden ilmoituksen mukaan epäilty nukkuu autossaan. Poliisipartion saapuessa paikalle tavattiin kyseinen henkilöauto, jossa sisällä oli sammuneena voimakkaasti alkoholille tuoksuva naishenkilö. Nainen ei suostunut puhaltamaan alkometriin ja poliisiautoon laitettaessa hän vastusti poliisia käsin ja jaloin vastaan haraamalla. Kuljettaja käytettiin verikokeessa ja hänet kuljetettiin kiinniotettuna poliisiasemalle. Törmättyyn autoon ei tullut vaurioita, mutta törmäilijän autoon tuli pieniä naarmuja. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, haitanteosta virkamiehelle ja liikennerikkomuksesta.

Jyväskylässä Kuormaajantiellälauantaina klo 21.29 poliisipartio pysäytti pakettiauton tarkastusta varten. Auton kuljettajana toimi 36-vuotias mies, jolle puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista. Kuljettajalla ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta ja hänellä on 16 aikasempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Selvisi myös, että auto oli määräaikaiskatsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä. Autosta irroitettiin rekisterikilvet ja kuljettaja käytettiin verikokeessa. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kahdesta ajoneuvorikkomuksesta.

Nokialla poliisipartio kiinnitti huomiota valtatie 12:n reunassa kulkevaan päältä ajettavaan polttomottorikäyttöiseen ruohonleikkuriin lauantai-iltana klo 22 aikaan. Poliisi pysäytti ruohonleikkurin tarkistusta varten. Leikkuria kuljettaneelle mieshenkilölle suoritettiin puhalluskoe ja tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettaja käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa, joka näytti myös törkeän rattijuopumuksen lukemaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Tampereella Paasikiventielläpoliisipartio suoritti nopeusvalvontaa lauantaina klo 22.55 aikaan. Partio havaitsi huomattavalla ylinopeudella ajavan auton ja tälle mitattiin tutkalla nopeudeksi 115 km/h tieosuudella, jossa on 60 km/h nopeusrajoitus. Auto pysäytettiin Paasikiventielle ja kuljettajaksi selvisi noin 20-vuotias mieshenkilö, joka määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pyhäjärvi. Sisä-Suomen poliisin venepartio suoritti vesiliikenteen valvontaa Pyhäjärvellä Vesilahdella. Partio pysäytti lauantaina klo 23 aikaanToutosella moottoriveneen, joka ajoi liukunopeutta. Veneessä oli kolme matkustajaa. Veneen epäillylle kuljettajalle suoritettu puhalluskoe ylitti vesiliikennejuopumuksen rajan ja hänet kuljetettiin poliisiveneessä Lammasniemen satamaan, josta poliisipartio kuljetti hänet verikokeeseen. Kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Aiheeseen liittyen