perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Viisi hanhenpoikasta tapettiin Helsingissä – poliisi epäilee eläinsuojelu- ja luonnonsuojelurikoksia

Helsinki. Poliisi epäilee, että Lauttasaaren Kasinonrannassa tapettiin hanhenpoikasia 14.–15. kesäkuuta.

Ohikulkija löysi kuolleet linnut rannasta lauantaiaamuna 15.6. Maassa oli viisi kuollutta linnunpoikasta sekä renkaiden- ja kengänjälkiä.

Poliisi epäilee, että linnunpoikaset olivat valkoposkihanhia. Renkaan jäljet maassa saattoivat olla peräisin mopojen tai sähköpotkulautojen pyöristä.

Kaikki tiedot lintujen kuolemasta pyydetään osoitteeseen: marissa.pietila@poliisi.fi   Poliisi kiittää avusta jo etukäteen.

Poliisi pyytää samaan osoitteeseen vihjeitä myös oheisesta videosta, jossa henkilö tappaa linnun teräaseella. Poliisilla ei ole varmuutta, onko tapahtuma Helsingistä. Video on julkaistu Tiktok-sovelluksessa, ja poliisi on poistanut kyseisestä videosta julkaisijan nimimerkin, Tiktokin logot ja musiikin. Poliisi ei epäile videon julkaisijaa rikoksesta.

Poliisi sai viikonloppuna myös ilmoituksen tapauksesta, jossa kivitettiin hengiltä aikuinen valkoposkihanhi pihalla Suomenlinnan vankilassa. Epäilty ei ole tiedossa. Asiaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena ja luonnonsuojelurikoksena.

Linnunpoikanen makaa hiekalla puolikaaren muotoisen renkaanjäljen sisällä. Suurin osa kuvasta on hiekkaa. Kuvan yläpäässä näkyy rantaviiva. Kaksi linnunpoikasta makaa hienkalla. Ylemmällä ei ole päätä. Maassa näkyy myös untuvaa lintujen ympärillä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT