sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Viittä Ruotsin jengijohtajaa uhkaa elinkautinen vankeus Tunisiassa

Ruotsi. Lokakuussa viisi Ruotsissa toiminutta jengijohtajaa pidätettiin Tunisiassa. Tämä tapahtui sen jälkeen kun Foxstrot-johtaja Rawa Majidin johtoryhmä jätti tukikohtansa Turkissa. Nyt heidät on pidätetty Tunisiassa terroririkoksista epäiltynä, kertoo SVT Nyheter  17.1. julkaisemassaan artikkelissa.

– Yleensä kaikki terroritapaukset johtavat Tunisiassa vähintään 20 vuoden tuomioihin, sanoo tunisialainen toimittaja Montasser Sassi SVT:lle.

Viidellä pidätetyllä on SVT:n tekemän kartoituksen mukaan johtava asema Bro-verkostossa ja johtavia rooleja Rawan järjestössä Foxtrotissa. Heidän kerrotaan muun muassa osallistuneen jengien ja niiden johtajien toiminnan tukemiseen.

Miehet olivat Tunisiassa jonkin aikaa ennen pidätystä ja matkustivat ympäri maata. Pidätyksen jälkeen poliisi luovutti tapauksen maan terrorismin vastaiselle yksikölle havaittuaan henkilöiden yhteyden järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi tutkii nyt, kuinka pidätetyt pääsivät maahan aseet mukanaan ja mikä heidän tarkoituksensa oli. Samalla poliisi on huolissaan siitä, että he ovat saattaneet tuoda  jengikonfliktin mukanaan myös Tunisiaan.

SVT:n mukaan Tunisiassa pidätetyt kuuluvat Upplands-Brossa sijaitsevan Bridge-verkoston uuden sukupolven johtoon. Tätä uutta johtoa epäillään osallisuudesta huumekauppaan ja aserikoksiin. He ovat osallistuneet aktiivisesti Dalenin ja Foxtrotin väliseen veriseen konfliktiin siitä lähtien, kun he ottivat haltuunsa Rawa Majidin falangin tämän eron jälkeen.

Pidätettyjä epäillään osallisuudesta useisiin rikoksiin, kuten murhan auttamiseen ja murhan suunnitteluun, huumeiden salakuljetukseen maahan ja niiden myymiseen kaikkialla Ruotsissa. Muun muassa Sundsvallin jengikonfliktilla on heihin yhteyksiä.

Miesten katsotaan olevan Rawa Phalanxin viimeinen johtopiiri Foxtrotissa.

– Jos Tunisiassa pidätetyt vapautetaan, se voi vaikuttaa konfliktiin, mikäli he haluavat jatkaa sotaansa Ismail Abdon falangia vastaan, sanoo SVT:n toimittaja Diamant Salihu.

Kaikilla viidellä on Ruotsin kansalaisuus ja neljällä kaksoiskansalaisuus, mikä voi tarkoittaa, että heidät luovutetaan kolmanteen maahan, jos maalla on voimassa luovutussopimus Tunisian kanssa, toteaa SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

2 KOMMENTTIA

  1. Kerrankin pidätys josta voi olla iloinen. Muuta kun linnan vain tuollaiset foxtrot- tanssijapojut.

    5
  2. emme saa olla kateellisia ruotsille, hyvin näyttää tom of finland tulevan perässä..hyvät 20 vuotta kaltereiden takana tunisiassa, ruotsissa pizzaa ja pipareita, bulla kaffeeta, jos samat tuomiot olisi skacandinaaviassa, voisi olla pickasen rauhallisempaa…

    4

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT