Turun puukotuksista syytetyn Adderrahman Bouananen jatkuva virnuilu, hymyily ja naurahtelu järkyttää ja ärsyttää oikeudenkäynnissä. Tuomari vaati keskiviikkona syytetyltä selitystä jatkuvalle virnistelylleen.

Syytetyn asianajaja Kaarle Gummerrus kertoi oikeudelle keskustelleensa päämiehensä kanssa tämän käytöksestä oikeudessa. Bouanane oli selitellyt oikeudenkäyntiin liittyvän muutamia yksittäisiä asioita, jotka ovat saattaneet vähän hymyilyttää. Lisäksi hän kertoi haluavansa peittää hymyilyllä todellisia tunteitaan.

Bouanane selitteli myös olevansa oikeussalissa ajatuksissaan ja hymyilevänsä näille ajatuksilleen.

Todistajana kuullun Hasan Alazawiin kuulemisen loppupuolella hän puhkesi puhumaan arabiaksi ja pyöriteli silmiään. Bouanane oli naureskellut jo aiemmin kuulemisen aikana, kun Alazawii oli kertonut nähneensä Kauppatorin puukottajan silmissä ”hysteerisen pelkurin”.

Käräjätuomari Tapio Katajamäki käski Bouananen vaieta. Kun tämä ei heti totellut ja jatkoi puhetta ja sormieleitä, hän käski syytetyn poistettavaksi salista rauhoittumaan. Istuntoa jatkettiin vaikka syytetty ei ollut läsnä.

 

Aiheeseen liittyen