perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Voimakas räjähdys kerrostalon parvekkeella Malmössa – myös Tjörnissä paukkui

Ruotsi. Voimakas räjähdys tapahtui kerrostalon parvekkeella Malmön Lindängenissä keskiviikon vastaisena yönä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys tuli 10.1. kello 2.29. Poliisin ja pelastuslaitoksen saapuessa paikalle todettiin kerrostalon yhdellä parvekkeella tapahtuneen räjähdys joka oli aiheuttanut vahinkoa omaisuudelle.

Räjähdys hajotti useita ikkunoita ja vahingoitti myös toista parveketta.

– Asunnossa oli ihmisiä kotona, mutta he selvisivät fyysisesti, kertoo poliisin päivystävä Andreas Hulting Aftonbladetille.

Kansallinen pommiryhmä tutki tapahtumapaikkaa yön aikana.

Yleisölle vaarallisesta tuhotyöstä  on aloitettu esitutkinta.

Poliisin mukaan räjähdyksellä uskotaan olevan yhteyksiä rikollisverkostojen paikalliseen ympäristöön, toteaa Aftonbladet.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Tjörn. Keskiviikon vastaisena yönä tapahtui vastaava teko myös kerrostalon parvekkeella Tjörnissä. Hälytys tuli kello 02.44 ja poliisin saapuessa paikalle todettiin että voimakas räjähdys oli tuhonnut osia patiosta.

– Henkilövahinkoja ei ole, mutta parvekkeen ovi ja osa parvekkeesta ovat tuhoutuneet, sanoo lännen poliisialueen komentaja Johan Ljung SVT:lle.

Räjähdys tapahtui vain neljännestuntia Malmön kerrostalossa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen, mikä sai poliisin aluksi epäilemään tapahtumien yhteyttä.

– Se tapahtui melkein samaan aikaan, joten epäilimme ensin, että ne liittyvät toisiinsa, mutta lännen alueen kanssa pidetyn neuvottelun jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että emme usko niin olevan, kertoo päivystävä poliisi Andreas Hulting Etelän poliisialueelta lehdille.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan yleisestä vaarallisesta tuhotyöstä ja murhan yrityksestä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT