Ruotsi. Voimakas räjähdys tapahtui kerrostalossa Helsingborgin keskustassa perjantaiyönä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Perjantaina 19.8. kello 02.40 Helsingborgin keskustassa Lilla Möllevångsgatanilla sijaitsevan kerrostalon sisäänkäynnillä tapahtui voimakas räjähdys.Talon julkisivu on vaurioitunut, ulko-ovi lentänyt pois ja rakennuksen ikkunat rikki, mutta poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut räjähdyksen yhteydessä, kertoo SVT.

– Meille tuli paljon hälytyksiä. Ihmiset soittivat meille erittäin kovasta pamahduksesta ja joku kuvaili, kuinka kaikki asunnossa tärisi, kertoi poliisin komentokeskuksen tiedottaja Evelina Olsson lehdille.

Poliisin kansallinen pommiryhmä lähetettiin paikalle, ja asukkaita kehotettiin pysymään asunnoissaan, kun he tutkivat räjähdyksen jäänteitä.

– Sulut on nyt poistettu, mutta on liian aikaista sanoa, mikä on räjähtänyt, sanoo Evelina Olsson kello seitsemän perjantaiaamuna SVT:lle.

– Aineellisia vahinkoja on, mutta kuinka paljon, sitä emme tiedä, sanoi poliisin päivystävä Mikael Lind puolestaan Aftonbladetille.

Aamuun mennessä ketään ei teosta pidätetty. Poliisi luokittelee tapahtuman yleisvaaralliseksi tuhotyöksi.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Växjö. Poliisi sai hälytyksen Växjössä sijaitsevaan osoitteeseen 19.8. hieman ennen viittä aamulla, kun useat ihmiset ilmoittivat kovasta pamauksesta, kertoo Aftonbladet.

Paikalle saapuessaan poliisi havaitsi, että rivitalon puutarhassa oli jotain räjähtänyt.

Räjähdys aiheutti rakennuksessa lasien rikkoutumista.

Poliisi käsittelee tapausta yleistä vaaraa aiheuttavana tuhona, kirjoittaa Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen