Ruotsi. Myöhään torstai-iltana Tukholman pohjoispuolella Huvudstassa sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui voimakas räjähdys. Kiinteistön asukkaat evakuoitiin ja heille annettiin tilapäinen majoitus rakennuksessa esiintyneen uusimismisriskin vuoksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä yleisenä vaarallisena tuhotyönä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ensimmäiset hälytykset voimakkaasta räjähdyksestä Tukholman pohjoispuolella tuli torstai-iltana kello 22.46. Hetkeä myöhemmin poliisi pystyi vahvistamaan, että Solnassa Huvudstan kaupunginosassa sijaitsevassa kerrostalossa oli tapahtunut räjähdys.Pamaukset kuuluivat suurella alueella Tukholman pohjoisosassa ja SOS Alarm sai noin 50 hälytyssoittoa. Jopa sosiaalisessa mediassa monet tiedustelivat, mitä on tapahtunut, kertoo SVT.

– Alueelta soittaneet ihmiset ovat järkyttyneitä, kertoo poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl lehdille.

Poliisin mukaan räjähdys tapahtui kiinteistön porraskäytävän lähellä. Räjähdykset aiheuttivat laajoja vahinkoja taloon ja useita ikkunoita rikkoutui myös viereisistä rakennuksista. Kyseisen porraskäytävän asukkaat evakuoitiin uusiutumisriskin epäilyn vuoksi.

– Täällä on ollut räjähdys ja sitten evakuointi turvallisuuden vuoksi. Minulla ei ole kuitenkaan tietoa siitä, että räjähdysvaara edelleen olisi voimassa, sanoo Suur-Tukholman palokunnan linjaoperaattori Niklas Nordvall SVT:lle.

Yön aikana tapahtumapaikalla tehtiin laajaa yhteistyötä poliisin, pelastuslaitoksen, terveydenhuollon ja kunnan välillä. Kansallinen pommisuojaryhmä tutki paikan ja aamulla on meneillään poliisin eristämän alueen tekninen tutkinta.

Poliisi on isolla miehityksellä paikalla myös perjantaipäivän aikana, lehdet kertovat.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen