lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Voimakas räjähdys yöllä kerrostalossa Ruotsin Värnamossa ja aamulla Åkersbergassa

Ruotsi. Lauantaiyönä 30.3. kello 01.30 tapahtui Värnamossa sijaitsevan kerrostalon sisäänkäynnillä räjähdys, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Kerrostalon ovella on tapahtunut räjähdys. Ei ole tietoa, että kukaan olisi loukkaantunut, sanoo aluekomentokeskuksen komentaja Linus Maxe lehdille.

Talon ovi vaurioitui ja ikkunoita hajosi talon julkisivusta.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan räjähdys tapahtui sisäpihalla, alueella, jonka ympärillä on suhteellisen hiljattain rakennettuja kerrostaloja.

Poliisi eristi alueen  odottamaan aamulla saapuvia pommiteknikoita.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan julkisesta tuhotyöstä ja syttyvistä ja räjähtävistä aineista annetun lain rikkomisesta, lehdet kertovat.

***

Räjähdys Åkersbergassa

Voimakas pamaus ravisteli Åkersbergan keskustaa varhain lauantaiaamuna. Talon sisäänkäynti ja useita ikkunoita tuhoutuivat räjähdyksessä. Pelastuslaitos ja poliisi ovat paikalla, silminnäkijät kertoivat SVT:lle.

Lauantaina 30.3. kello 05.00 poliisi ja pelastuslaitos hälytettiin Åkersbergan Storängsvägenille sieltä kuuluneen jysähdyksen jälkeen.

SVT:n mukaan alueen asukkaat kuvailevat sosiaalisessa mediassa, kuinka heidän kotinsa ”tärähti  räjähdyksestä”.

Loukkaantumisista ei ole kerrottu, eikä pidätyksiä ole vielä tehty. Poliisi on aloittanut esitutkinnan yleisestä vaarallisesta tuhotyöstä.

Kuva Åkersbergasta: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT