Ruotsi. Yksi henkilö loukkaantui vakavasti kerrostalossa tapahtuneessa voimakkaassa räjähdyksessä Åstorpissa keskiviikkoyönä. Puoli tuntia myöhemmin samanlainen räjähdys tapahtui Helsingborgin keskustassa, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Åstorpin kiinteistössä ollut henkilö jouduttiin viemään sairaalaan erittäin vakavien vammojen vuoksi, mutta niiden ei pitäisi olla hengenvaarallisia, sanoo Helsingborgin poliisin päivystävä esitutkintajohtaja Jörgen Winberg SVT:lle.Aftonbladet kertoo, että mies loukkaantui vakavasti molempiin jalkoihinsa.

Jörgen Winbergin mukaan Helsingborgissa sijaitsevan talon räjähdyksessä ei loukkaantunut  ketään, mutta aineelliset vahingot ovat laajat molemmissa paikoissa.

Useat ihmiset tekivät hälytyksen poliisille 21.9. klo 01.05 Åstorpin räjähdyksestä. Räjähdyksessä särkyi paljon ikkunoita ja kerrostalon sisäänkäynti tuhoutui.

Kello 01.32 pelastuspalvelu, ambulanssi ja poliisi saivat hälytyksen Helsingborgin keskustassa tapahtuneesta räjähdyksestä. Kerrostalon sisäänkäynti on räjäytetty hajalle ja ainakin kaksi autoa kadulla on vaurioitunut, lehdet kertovat.

Molemmat paikat on eristetty tutkintaa varten. Teot on tällä hetkellä leimattu julkiseksi tuhoksi ja murhayritykseksi.

– Onko niillä yhteyttä keskenään, on liian aikaista sanoa, Jörgen Winberg sanoo.

Ketään ei ole epäilty tai pidätetty keskiviikkoaamuun kello 5.00 mennessä.

Helsingborgin ja Åstorpin välillä on etäisyyttä noin 20 kilometriä.

Kuva: Åstorp, SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen