Ruotsi. On kulunut melkein täsmälleen kuusi kuukautta siitä, kun 17-vuotias Wilma Andersson nähtiin viimeksi hengissä, 14. marraskuuta iltapäivällä Uddevallassa. Tuhannet vapaaehtoiset etsivät häntä, mutta vasta kahden viikon päästä poliisi löysi ruumiinosan, joka vahvisti tytön olevan kuollut.

Oikeudessa nostettiin tänään 13.5. murhasyyte Wilma Anderssonin entistä 23 vuotiasta irakilaistaustaista poikaystävää vastaan. Miestä syytetään myös hautarauhan rikkomisesta. Juttua käsitellään Uddevallan käräjäoikeudessa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Syytetty on kiistänyt rikoksen koko tutkimuksen ajan, kertoi syyttäjä Jim Westerberg keskiviikkoaamuna pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Syytteessä todetaan Wilman ruumiinosia löydetyn matkalaukusta pariskunnan yhteisestä kodista. Aftonbladet kertoo, että poikaystävä oli irrottanut murhaamaltaan tytöltä pään ja säilyttänyt sitä matkalaukkuun pakattuna asunnossa. Löytö tehtiin ruumiskoiran avulla.

Syytteen mukaan löydetyissä ruumiinosissa on selviä merkkejä käytetystä väkivallasta. Poikaystävää syytetään myös hautarauhan rikkomisesta, koska hän on erottanut ruumiinosan muusta ruumiista ja siten häväissyt vainajaa.

Ruumiin löytöpaikan yhteydestä on saatu teknisiä todisteita muun muassa sormenjälkien muodossa. DNA-löytöjä on myös tehty, ja on olemassa myös joukko todisteita ihmisiltä, ​​jotka ovat tehneet tapaukseen liittyviä havaintoja. Useat ihmiset ovat kuulleet muun muassa kovaa meteliä asunnosta, syytteessä todetaan.

Poliisi ja syyttäjät ovat varmoja siitä, että entinen poikaystävä on hävittänyt Wilman jäljellä olevan ruumiin yhdessä tai useammassa tuntemattomassa paikassa, kertoo SVT NYheter.

Syyttäjän mukaan ensimmäinen poliisipartio löysi heti väkivallan jälkiä ​​saapuessaan entisen poikaystävän kotiin etsimään häntä 19. marraskuuta.

Syyttäjä kertoi lehdistötilaisuudessa, että enää ei ole jäljellä muita epäiltyjä kuin entinen poikaystävä. Tästä syystä kaksi henkilöä, joiden aikaisemmin epäiltiin sekaantuneen juttuun, vapautettiin ja tutkinta heidän osaltaan lopetettiin.

Wilma Andersson  ja hänen poikaystävänsä olivat vähän aikaisemmin eronneet ja teon tekijä oli siten Wilman entinen poikaystävä murha-epäilyn ajankohtana.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen