Ruotsi. Kun sadat vapaaehtoiset uhmasivat pimeyttä ja kylmää etsiessään Wilma Anderssonia, niin samaan aikaan hänen entinen poikaystävänsä vieraili McDonald’sissa ystäviensä kanssa ja pelasi videopelejä kotonaan, kertoo Aftonbladet.

– Hän ei näyttänyt paljon välittävän Wilman katoamisesta, sanoo yksi ystäväpiiriin kuulunut lehden  haastattelussa.

Wilma ja 23-vuotias irakilaistaustainen mies olivat yhdessä noin kaksi vuotta. Miehen läheisyydessä olleet ihmiset kuvaavat häntä hallitsevaksi, väkivaltaiseksi ja mustasukkaiseksi.

Miehen epäillään murhanneen 17-vuotiaan entisen tyttöystävänsä Wilma Anderssonin ja erottaneen hänen päänsä ruumiista.

Syytteen mukaan hän surmasi tytön tylpällä esineellä olohuoneessa. Sitten hän siirsi ruumiin sänkyyn, minkä ruumiskoira merkitsi myöhemmin, kertoo Aftonbladet.

Poliisi epäilee, että 23-vuotias siivosi asunnon teon jälkeen. Siitä huolimatta teknikot löysivät lattiasta, seinistä ja huonekaluista suuren määrän verijäämiä. Wilman DNA: ta löytyi myös useista kodin veitsistä.

Roska-astiasta poliisit löysivät  veren tahraaman tyynypakkauksen jonka täytemateriaalia löytyi myös viemäristä.

Wilma Andersson ilmoitettiin kadonneeksi 17. marraskuuta. Sadat vapaaehtoiset olivat jo mukana etsinnässä seuraavana päivänä. Entinen poikaystävä jakoi etsintäpyynnön Facebookissa, mutta jäi itse kotiin eikä osallistunut etsintöihin. Illalla yksi Wilman ystävistä näki miehen huoneiston ikkunan läpi.

– Hän istui sohvallaan ja todennäköisesti pelasi videopelejä, koska se kuului hänen tapoihinsa, ystävä kertoi kuulustelijalle.

Ystävä oli osa hakuryhmää, ja miehen on täytynyt nähdä vapaaehtoisten taskulamput ikkunan läpi.

Kun Wilman äiti vieraili entisen poikaystävän luona hän antoi huolestuneen vaikutelman ja kertoi ettei hänellä ole ollut yhteyttä tyttöön eron jälkeen.

Samana iltana mies meni myös McDonald’siin ystäviensä kanssa. He kysyivät häneltä, mitä oli tapahtunut, mutta vastaukset olivat niukkoja.

– Hän oli hillitty eikä vaikuttanut kiinnostuneen keskustelustamme vaan ajatukset olivat jossain muualla, sanoo miehen ystävä Aftonbladetille.

– Hän ei tuntunut välittävän siitä, että tyttö olisi kadonnut. Hän sanoi: ”Lopeta puhuminen tästä asiasta”, kertoo toinen toveri.

Syytteen lukemisen jälkeen mies kiidätettiin vankilasta sairaalaan

SVT Nyheterin tämänaamuisen uutisen mukaan syytetty mies vietiin eilen  ambulanssilla sairaalaan, mutta myöhemmin hänet palautettiin takaisin vankilaan. Syyttäjä on vahvistanut asian.

– Kuulin tämän poliisin lähteistä. Kyllä, mutta en tiedä vielä muita olosuhteita, sanoo Jim Westerberg SVT News Westille.

Tiedätkö mitään, mistä se on kyse?

– Ei, en tiedä mitä hänelle tapahtui tai mitä hänelle kuuluu, Jim Westerberg sanoo.

Miehen asianajaja Peter Olsson ei halua kommentoida tapausta.

– En halua kommentoida asiakkaani terveydentilaa, hän sanoo.

Vankilalaitoksen tiedotusyksikkö vahvistaa, että ambulanssi hälytettiin päivän aikana, mutta ei halua kommentoida henkilön terveydentilaa.

– Voin vahvistaa, että sairaskuljetus hälytettiin lounasaikaan ja se saapui säilöönottoon joskus klo 12.30, sanoo lehdistön tiedottaja Andreas Schander SVT Nyheterille.

Kuva: SVT Nyheter.

 

Aiheeseen liittyen