Ruotsi. Poliisi sai hälytyksen klo 00.37 Tukholman pohjoisosassa sijaitsevaan Tenstaan ​​siellä tapahtuneen ammuskelun jälkeen, kertovat Aftonbladet ja SVT Nyheter.

Aftonbladetin tietojen mukaan kyseessä on nuori mies, joka ammuttiin jalkaan.

– Löysimme sieltä miehen jolla on ampumahaavoja. Hän oli tajuissaan, kun hänet vietiin sairaalaan, poliisin tiedottaja Towe Hägg kertoo tiedotusvälineille.

Todistajien mukaan paikalta kuultiin useita laukauksia.

Poliisi eristi suuren alueen ja työskenteli yöllä muun muassa koirapartioiden ja helikopterin avulla selvittääkseen mitä tapahtui.

Kahteen mennessä ketään ei ollut pidätetty. Poliisi on luokitellut tapauksen erittäin vakavaksi hyökkäykseksi, kirjoittaa Aftonbladet.

Myös Trelleborgissa ammuskeltiin yöllä.

Klo 22.30 poliisi hälytettiin Sisar Jennyn tielle Trelleborgissa epäillyn ampumisen jälkeen. Paikalta poliisi löysi tyhjiä hylsyjä, mutta ei ketään loukkaantunutta.

Myös viime viikolla alueella ammuskeltiin. Poliisi tutki silloin useita asuntoja ja kaksi henkilöä pidätettiin etsintöjen yhteydessä, kertoo SVt Nyheter.

Malmön kouluihin kohdistui yöllä tuhopolttoyrityksiä.

Bellevueskolaniin on heitetty palopommi ja Malmön Bäckagårdsskolanissa puhkesi pieni tulipalo. Viime aikoina Skånessa on ollut useita koulupaloja, uutisoi SVT NYheter.

Kello 22.15 poliisi hälytettiin Bäckagårdsskolaniin Malmössä. Ikkunan läpi heitettiin jotain syttyvää. Savua kehittyi, mutta tulipalo saatiin sammutettua nopeasti.

Kun pelastuspalvelu vielä työskenteli tässä koulussa, heidät hälytettiin puolen tunnin kuluttua Bellevue-kouluun.

– Julkisivulle heitettiin palopommi, ns. Molotovin cocktail. Täällä on särkynyt lasi ja verhot palaneet, sanoo SVT: n paikalle lähetetty toimittaja Mikael Nilsson.

Tulipalo sammui itsestään, mutta vahingoitti yhtä ovea.

Maaliskuusta lähtien ainakin 14 Skånen koulussa, lähinnä Lundissa, on ollut tulipaloja, kertoo SVT NYheter.

Kuva Tenstasta: Aftonbladet.

 

Aiheeseen liittyen