Keskusrikospoliisi on jatkanut Lapin poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen tukemana Torniossa Putaan kaupunginosassa 4. elokuuta tapahtuneen räjähdyksen esitutkintaa. Pääepäilty on edelleen vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Vuonna 1982 syntynyttä miestä epäillään räjähderikoksesta ja tuhotyöstä. Räjähdyksessä Aarnintiellä vaurioitui Rajavartiolaitoksen käytössä ollut Volkswagen Transporter -pakettiauto.

Räjähdyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Teossa käytetty räjähde on ollut pienehkö, mutta sen laadusta ei ole vielä lopullisia tietoja.

Esitutkinnassa on saatu selvitettyä melko yksityiskohtaisesti tapahtumat ennen ja jälkeen räjähdyksen. Poliisi jatkaa edelleen esitutkintaa kuulustelujen ja teknisen tutkinnan keinoin.

– Poliisi on saanut selkeän kuvan tapahtumista Aarnintiellä. Esitutkinnan perusteella epäillään, että rikoksesta epäillyllä on ollut tiedossa, että kohteena ollut auto on Rajavartiolaitoksen käyttämä henkilöpakettiauto. Edelleen selvitämme teon suunnitelmallisuutta, motiivia ja sitä, miksi kohteeksi on valikoitunut juuri kyseinen ajoneuvo, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi Keskusrikospoliisista kertoo.

Silminnäkijähavaintoja, vihjeitä ja tietoja tapauksesta voi edelleen toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(a)poliisi.fi tai numeroon 0295 466 259. Poliisi kiittää tähän mennessä saaduista vihjeistä.

Kuva tapahtumapaikalta: Keskusrikospoliisi.

Aiheeseen liittyen