Ruotsi. Yksi henkilö on vangittu todennäköisin syin aiemmin tällä viikolla Hässelbyssä tapahtuneen räjähdyksen johdosta. Henkilöä epäillään murhan yrityksestä ja yleisestä vaarallisesta tuhotyöstä. Pidätetyn henkilöllisyyttä ei ole julkistettu, uutisoi SVT Nyheter.

Viime torstaina 16.3. kello 01.30 poliisi sai hälytyksen voimakkaasta räjähdyksestä Hässelbyssä Länsi-Tukholmassa. Räjähdys tuhosi suuren osan rivitalon julkisivusta ja vaurioitti pahoin kolmea asuntoa. Asukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa.SVT on aiemmin raportoinut, että kuusi ihmistä pidätettiin torstai-iltana. Poliisi ei halunnut kommentoida, olivatko ihmiset poliisin tiedossa aiemmin tai mistä heitä tarkalleen ottaen epäillään.

Syyttäjä Alexandra Bittnerin mukaan viisi muuta on nyt vapautettu.

– Ei ollut syytä pitää heitä enää vangittuna, mutta kaikki ovat edelleen epäiltyjä. Heitä epäillään osallisuudesta tähän tekoon. En voi sanoa enempää, koska en halua vaikuttaa tutkimukseen, sanoo Bittner SVT:lle.

Syyttäjä ei halua kommentoida päätöstä pitää pidätetyn henkilöllisyys salaisena.

SVT:n tietojen mukaan rivitalon osoitteessa asuvat tunnetun räppärin sukulaiset. Räppärillä on aikaisempia yhteyksiä rikollisverkostoihin ja hän on avoimesti osoittanut tukensa rikollisjohtajalle, jota kutsutaan nimellä ”Kurdish Fox”.

Yksi aikuinen henkilö vietiin sairaalaan räjähdyksen jälkeen, mutta vammojen ei katsottu ainakaan alkuvaiheessa olleen hengenvaarallisia. Tapahtumaa tutkitaan murhan yrityksenä ja tuhotyönä.

Syytteen nostaminen tulee tehdä viimeistään maaliskuun loppuun mennessä, kertoo SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen