Ruotsi. Yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui ammuskelussa Rågsvedissä Etelä-Tukholmassa  vähän ennen puolta yötä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Keskiviikkona 17.5. vähän ennen puolta yötä kuului laukauksia Rågsvedin aukiolla Etelä-Tukholmassa. Aftonbladetin tietojen mukaan useita ihmisiä törmäsi eilen illalla Rågsvedissä sijaitsevaan grilliin ja avasi tulen. Yhden henkilön kerrotaan lähteneen sieltä sähköskootterilla ja toisen on nähty juoksevan paikalta.Silminnäkijöiden mukaan tapahtumapaikalla oli kaoottista. Kohteeseen ryntäsi suuri määrä poliisipartioita. Paikalla löydettiin kolme 20-vuotiasta loukkaantunutta. Saatujen tietojen mukaan kaikilla oli yhteyksiä tukholmalaiseen rikollisverkostoon, kertoo Aftonbladet.

Varhain torstaiaamuna poliisi ilmoitti, että yksi ihmisistä oli kuollut.  Toinen henkilö on edelleen vakavasti loukkaantunut, mutta tila on vakaa ja kolmannella lieviä vammoja, kertoo puolestaan SVT.

Tapahtuman jälkeen poliisi määräsi SL:n estämään metrojunien pysähtymisen  Rågsvedissä.

– Yksi syy voi olla se, että mahdolliset tekijät eivät saisi päästä sieltä junaan, mutta myös se, että emme halua ihmisten hyppäävän siellä junasta pois. Se on yleinen toimenpide, jota sovelletaan, kun tilanne ei ole vielä täysin poliisin hallinnassa, poliisin tiedottaja Mats Eriksson sanoo.

Laajassa poliisioperaatiossa epäiltyjen tekijöiden löytämiseksi Rågsvedin aukio eristettiin ja poliisihelikopterit lensivät alueella.

– Toinen lentää melko korkealla ja toinen matalalla. Myös ambulanssihelikopteri on laskeutunut ja noussut uudelleen, todistaja kertoi Aftonbladetille.

Esitutkinta murhasta, murhan yrityksestä ja aserikoksista on aloitettu ja viisi henkilöä pidätetty epäiltynä osallisuudesta rikokseen.

– Useita ihmisiä otettiin kuulusteltavaksi, osa heistä on nyt pidätetty rikoksesta epäiltyinä. Kaikkiaan viisi ihmistä on pidätettynä, kertoo Mats Eriksson lehdille.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen