tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Yli 1000 ihmistä vaarassa joutua kohteeksi jengien välienselvittelyissä Ruotsissa

Ruotsi. Yli 1 000 ihmistä on vaarassa joutua kohteeksi, kun rikolliset hyökkäävät nyt  vihollistensa omaisten kimppuun, kertoo poliisin operatiivisen osaston (Noa) päällikkö Johan Olsson. Asiasta kertoo SVT Nyheter tänään 14.10 julkaisemassaan artikkelissa.

– Vaarassa olevaa väkeä on paljon. Puhumme reilusti yli 1000 ihmisestä, joiden tilanteen  arvioinnissa meidän on jatkuvasti tehtävä töitä, sanoo Olsson.

Huolimatta laajasta tappavasta väkivallasta, joka sisältää sekä ampumista että räjähdyksiä, Johan Olsson väittää, että poliisi on myös onnistunut työssään järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa.

Hän huomauttaa kuitenkin, että jengit ovat suuria ja niillä on rekrytointikyky yhdistettynä merkittäviin rikoksilla hankittaviin voittoihin.

SVT:n tietojen mukaan pelkästään Tukholman alueella on tällä hetkellä noin 150 osoitetta, joissa poliisi odottaa väkivaltaisuuksien tapahtuvan tulevaisuudessa,

Näyttää siltä, että jengirikollisuuteen liittyy aina uusia vapaaehtoisia nuoria, jotka ovat valmiita väkivaltaisiin tekoihin, SVT:n rikostoimittaja Diamant Salihu toteaa. Tällä hetkellä hänen on vaikea nähdä hyökkäyksille loppua.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT