keskiviikko, 17 huhtikuun, 2024

Yli 200 itärajan yli tullutta turvapaikanhakijaa kadonnut – maahan tullut kymmeniä riskihenkilöitä

Keskusrikospoliisin mukaan yli 200 itärajan yli Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa on kadonnut.

Henkilöt on otettu Suomeen saapumisen jälkeen vastaanoton piiriin, mutta sittemmin heidän liikkeistään ei ole tietoa.

– Vastaanottokeskukseen siirtymisen jälkeen henkilöt ovat kadonneet, eikä viranomaisilla ole tietoa heidän olinpaikastaan, KRP:n viestinnästä kerrotaan.

KRP kertoo, että viranomaisilla ei ole mahdollisuutta estää ihmisten poistumista vastaanottokeskuksista.

Suomeen on tullut kymmeniä riskihenkilöitä

Keskusrikospoliisi arvioi että tulijoiden joukossa on useita kymmeniä henkilöitä, jotka voivat olla vaaraksi sisäiselle turvallisuudelle. KRP:n mukaan sisäistä turvallisuutta vaarantava henkilö saattaa esimerkiksi kuulua äärijärjestöön, olla osallistunut sotatoimiin tai olla syyllistynyt aiemmin rikoksiin.

Poliisi ei avaa tarkemmin rikosten estämiseen, paljastamisen ja turvallisuuteen liittyviä asioita, joita se käsittelee turvapaikanhakijoiden seulomisen yhteydessä.

Rajavartiolaitoksen mukaan kaikki itärajan kautta maahan saapuneet henkilöt ovat hakeneet turvapaikkaa joko välittömästi tai pienellä viiveellä.

5 KOMMENTTIA

 1. Kuka tänne pimeään pakkaseen viitsii jäädä. Mutta kesäaikana Suomeen on helppo kävellä itärajan takaa. Silloin ilmat ovat mukavat ja pitkä valoisa aika houkuttelee jäämään Suomeen. Odotellaanpa kesää.
  Jos hallitus uskaltaisi neuvotella venäläisten kanssa, tilanne voi muuttua. Mutta halitus pelkää niin pirusti puti,. eikun bidenistejä, von Leydeniä ja Stoltenbergiä ettei niin tule tapahtumaan.

  2
 2. Kaikki loputkin tarhapaikanhakijat voisivat kadota Suomesta ja Euroopasta yleensäkin.

  5
 3. Jos ja kun näillä ns. pakolaisilla oli oleskelulupa Venäjälle niin mitä pakolaisia he, silloin ovat! FSB:n palkkaamia vakoojia he ovat niin eipä ole ihme, jos ovat kadonneet!

  2

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT