Tampereen Ratinassa järjestettiin kaksipäiväinen Blockfest tapahtuma kuluvana viikonloppuna. Lauantai oli poliisin näkökulmasta erittäin vilkas ja lukuisat hälytystehtävät sekä häiriökäyttäytymiset ovat työllistäneet poliisia festivaalialueen läheisyydessä ja kaupungin keskustassa. Poliisi on joutunut myös ottamaan useita henkilöitä kiinni tai toimittamaan heitä selviämisasemalle liiallisen päihtymyksen seurauksena.

Lauantain aikana tehdyn valvonnan seurauksena kirjattiin lukuisia rikosilmoituksia epäillyistä huumausainerikoksista ja huumausaineen käyttörikoksista. Lisäksi tutkittavaksi on tullut muutamia lieviä pahoinpitelyitä. Vakavia väkivaltarikoksia tai seksuaalirikoksia ei alkuyön tunteihin mennessä ole tullut poliisin tietoon.

Ratinan festivaalialueen ulkopuolella poliisia työllisti noin 50-80 nuoren joukko, jotka yrittivät pyrkiä ilman sisäänpääsylippua väkisin festivaalialueelle aitojen ja järjestyksenvalvojien ohi. Järjestyksenvalvojat saivat estetty joukon aikeet, mutta yritysten yhteydessä poliisi joutui puuttumaan ryntäilijöiden aiheuttamiin järjestyshäiriöihin.

Poliisi tiedottaa viikonlopun aikana toteutetun valvonnan kokonaistuloksista lisää maanantaina.

Aiheeseen liittyen