Kaksi rakennusmiestä putosi nostokorista rakennustyömaalla


Kaksi rakennusmiestä putosi nostokorista rakennustyömaalla
Kotimaa, Onnettomuudet 0 Comment 0

Helsinki. Kalasatamassa K-Kampuksen työmaalla tapahtui maanantaina 12.2.2018 työtapaturma, jossa kuoli yksi, vuonna 1989 syntynyt, rakennusmies. Toinen, 1990-luvulla syntynyt, rakennusmies loukkaantui vakavasti.

Kohteessa aloitettiin eilen tavarahissin kulkuradan rakentaminen.Tavarahissin kulkurata koottiin noin 1,5 metriä pitkistä kolmion mallisista elementeistä, joista jokainen kiinnitettiin neljällä pultilla kiinni edelliseen elementtiin. Pulteista kaksi kiinnitettiin kolmion etupuolelle kumpaankin kulmaan ja kaksi pulttia kolmanteen kulmaan peräkkäin. Kaksi suomalaista työntekijää rakensi kulkurataa kaiteellisesta korista käsin.

‒ Työntekijät olivat viidennen kerroksen kohdalla 19 metrin korkeudessa, kun kori oli yllättäen kipannut 90 astetta sivulle ja kummatkin miehet putosivat korista maahan. Miehillä ei ollut putoamishetkellä käytössään turvavaljaita. Toinen rakennusmiehistä menehtyi matkalla sairaalaan ja toinen loukkaantui vakavasti ja on tehohoidossa, sanoo rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

‒ Tällä hetkellä tapahtumasta on kirjattu ilmoitus työtapaturman tutkimisesta ja kuolemansyyn tutkinnasta. Poliisille on tullut alustavaa tietoa mahdollisesta asennusvirheestä. Tutkinnan edetessä selviää mahdollisen rikosperusteisen esitutkinnan tarpeellisuus ja rikosnimikkeet, Hietala jatkaa.¨

Kommentoi

Back to Top