perjantai, 19 heinäkuun, 2024

14-vuotias pahoinpiteli ikätovereitaan sähkölamauttimella ja sumutteella – tutkinta valmistui

Helsingin poliisi tiedotti tapahtuma-aikaan toukokuun lopussa tilanteesta, jossa alaikäinen poika pahoinpiteli useita nuoria.

Poliisi sai hätäkeskuksesta 28. toukokuuta puolen päivän aikaan ilmoituksen, jonka mukaan useita nuoria oli pahoinpidelty Munkkiniemen yhteiskoulun läheisellä urheilukentällä. Ilmoituksessa kerrottiin, että tekijällä oli kasvojensa suojana huivi.

– Epäilty pahoinpiteli sähkölamauttimella ainakin kahta nuorta. Lisäksi hän suihkutti useiden nuorten päälle sumutetta, joka aiheutti hetkellistä hengenahdistusta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti.

Pahoinpidellyt ja muut paikallaolijat saivat epäillyn poistumaan paikalta. He muun muassa heittivät epäiltyä päin hiekkaa.

Asianomistajia on viisi, ja he olivat tekohetkellä 14–15-vuotiaita. Kaikki kävivät Munkkiniemen yhteiskoulua. Myös epäilty on Munkkiniemen yhteiskoulun entinen oppilas.

Väkivaltarikokset siirtyvät sovitteluun epäillyn iän takia

Poliisi tutki väkivaltatilannetta pahoinpitelynä, vaarallisen esineen hallussapitona ja lievänä ampuma-aserikoksena.

– Tutkinnassa ei selvinnyt, mistä epäilty oli saanut sähkölamauttimen. Sähkölamauttimen hallussapito yleisellä paikalla on laitonta, ja rikosnimikkeenä on vaarallisen esineen hallussapito. Poliisi ei löytänyt sumutinta, jota epäilty käytti, sanoo tutkinnanjohtaja Marja Väätti.

Rikoskokonaisuus ei etene syyteharkintaan vaan sovitteluun, koska epäilty oli tekoaikaan 14-vuotias.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT