lauantai, 20 heinäkuun, 2024

Kouvolassa pakettipommin tehnyttä nuorta epäillään nyt murhan yrityksestä ja räjähderikoksesta

Kouvolassa 1. kesäkuuta tapahtuneen rikoksen esitutkinta on edennyt. Poliisi sai ilmoituksen asuinrakennuksen lähelle tuodusta paketista, jonka sisältö paljastui toimintakuntoiseksi improvisoiduksi räjähteeksi (IED). Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen vangittiin kesäkuun alkupäivinä. Häntä epäillään murhan yrityksestä sekä räjähderikoksesta.

Kouvolassa tapahtui 12. kesäkuuta rikos, jota tutkittiin tapon yrityksenä ja räjähderikoksena. Poliisi sai lauantaina 1.6.2024 iltapäivällä Kouvolassa tehtävän, joka koski mahdollista räjähdettä asuinrakennuksen läheisyydessä. Poliisi tutki rakennuksen ulkopuolelle jätetyn paketin ja totesi nopeasti, että kyseessä oli toimintakuntoinen improvisoitu räjähde (IED). Poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilöstö käsitteli räjähteen vaarattomaksi. Tilanne ei aiheuttanut välitöntä vaaraa tilanteen ulkopuolisille henkilöille.

Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi teki tapaukseen liittyen useita kiinniottoja tapahtumankulun ja osallisuuksien selvittämisen turvaamiseksi. Teosta epäilty alaikäinen kouvolalainen nuori vangittiin 6. kesäkuuta. Muut tutkinnan alkuvaiheessa kiinniotetut henkilöt on vapautettu.

– Rikoksen esitutkinta on edennyt tässä vaiheessa niin, että rikosnimike on tarkentunut. Tällä hetkellä epäilemme yhtä nuorta murhan yrityksestä ja räjähderikoksesta. Hän on edelleen vangittuna, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Kostiainen.

Tutkinnanjohtajan mukaan rikosnimikkeet voivat edelleen tutkinnan edetessä tarkentua.

– Teon motiivia tai muiden henkilöiden mahdollista osallisuutta tapahtumien kulussa selvitetään tutkinnassa edelleen, eikä siksi näitä asioita voi vielä tässä vaiheessa avata enempää. Sen voin sanoa, että räjähde oli itsetehty ja viitteitä epäillyn aiempaankin kiinnostukseen räjähteitä kohtaan on olemassa, sanoo Kostiainen.

Rikoksen esitutkinta jatkuu edelleen, eikä tapahtumaan liittyviä asioita voi tällä hetkellä avata enempää tutkinnan turvaamiseksi. Käräjäoikeuden asettama syytteennostamisen takaraja on tässä vaiheessa 4.9.2024.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT