Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tekohetkellä 15 vuotiaan vastaajan nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Oikeus otti tuomiossa lieventävänä seikkana huomioon pojan nuoren iän ja sen, että hänellä ei ole aiempia rikostuomioita.

Oikeus velvoitti teinipojan maksamaan tytölle 4 000 euron kärsimyskorvaukset. Hän joutuu maksamaan tytön oikeudenkäynti-, ja lääkärikulut sekä muut kulut, mitä kertyi yhteensä lähes 3 200 euroa. Valtiolle hän joutuu maksamaan myös omat oikeudenkäyntikulunsa, jotka olivat lähes 1 900 euroa.

Rikos tapahtui viime vuoden huhtikuussa. Poika oli täyttänyt vain noin kuukautta ennen 15 vuotta, minkä vuoksi hän oli teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa. Oikeus ei kerro julkisessa selosteessa sitä, missä teko tapahtui.

Raiskauksen lisäksi nuorukainen syyllistyi salakatseluun. Hän otti  valokuvia alastomasta alkoholin vaikutuksen alaisena olleesta nuoresta uhristaan, mutta ei levittänyt niitä verkkoon.

Oikeuden mukaan uhria kuvasi myös yksi alle 15-vuotias tyttö. Hän kuvasi kännykän Snapchat-sovelluksella sitä hetkeä, kun poika raiskasi tytön. Video oli noin kymmenen sekunnin mittainen.

Poika täytti tämän vuoden maaliskuussa 16 vuotta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi asiassa tuomion tänään torstaina, eikä tuomio ole siten lainvoimainen.

Aiheeseen liittyen