lauantai, 24 helmikuun, 2024

Raittiina rattiin − poliisi valvoo pikkujoululiikennettä viikonloppuna

Poliisihallitus. Poliisi valvoo koko maassa tehostetusti liikennejuopumuksia perjantaista sunnuntaihin 24.–26.11.2023, tiedottaa Poliisihallitus.

Poliisi muistuttaa pikkujoulun viettäjiä, ja kaikkia muitakin jo etukäteen siitä, että päihteet ja autoilu eivät kuulu yhteen.

− Hyvä muistisääntö on, että jos otat et aja, neuvoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta ja jatkaa, että pikkujoulun viettäjien kannattaa varata joko kyyti tai taksiraha saataville kotimatkaa varten.

Poliisi tekee puhalluskokeita myös lauantain ja sunnuntain aamuliikenteessä.

Jos alkoholia on käytetty runsaasti, myös seuraavana päivänä voi olla syytä pidättäytyä ajamasta.

– Vaikka alkoholi olisikin poistunut verestä, ajaminen voi olla kiellettyä väsymistilan takia. Kannattaa siis pysyä poissa ratista, kunnes on täysin ajokuntoinen, Ihalainen muistuttaa.

Valvontajakson aikana kiinnitetään huomiota myös kuljettajien ajoterveysvaatimusten täyttymiseen.

Rattijuopumus yksi yleisimpiä riskitekijöitä kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa

Onnettomuustietoinstituutin vuoden 2021 vuosiraportin mukaan rattijuopumus on ylinopeuden ohella yleisimpänä riskitekijänä kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa.

Onnettomuuksien pääaiheuttajista 40 % ajoi jonkin päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisena ja alkoholi oli näissä onnettomuuksissa yleisimmin käytetty päihde (29 % pääaiheuttajista).

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT